Kan være ute til april

Den unge forsvarsspilleren Nat Phillips har nylig vært gjennom en operasjon.

13. jan 2019 kl 18.46 Marius Rabben

Under sesongoppkjøringen fikk 21 år gamle Nathaniel Phillips vise seg frem for Jürgen Klopp og fansen, men stopperen har ikke vært et aktuelt tema tross skadene i midtforsvaret denne vinteren. Grunnen er at han selv er ute med skade.

1997-modellen har ikke spilt siden han hinket av banen i U23-derbyet tilbake i november.

Trener Neil Critchley opplyser at Bolton-gutten nå er i gang med rehabilitering etter en ankeloperasjon. Klubbens offisielle nettside melder at det i utgangspunktet er forventet å se Phillips før tilbake i trening i mars eller april.

To frustrerende sesonger

– Vi så ham spille 45 minutter mot Everton, men han var ikke helt seg selv i den kampen. Fysioene gikk en litt annerledes vei når det kommer til å håndtere skaden hans. Han er blitt operert, og jeg vil ikke sette noe tidspunkt på når han vil være tilbake, men en ting vi vet med Nat er at han er veldig pliktoppfyllende med det harde arbeidet han gjør, og forhåpentlig får vi ham tilbake før sesongen er over, noe som ville vært veldig fint, sier Critchley.

– Det er bare så synd for Nat. Han har hatt to frustrerende sesonger med skader. Forrige sesong hadde han et ryggproblem som holdt ham ute i store deler. Comebacket kom mot Manchester United på Anfield i mars, og denne sesongen – etter å ha startet så bra og spilt med førstelaget – har det vært mer frustrasjon.

– Men sånn er det i fotballen noen ganger. Og han har et bra nettverk rundt seg med støtte. Nat er en ydmyk og jordnær gutt som klarer å se det store bildet: Han beholdt bakkekontakten da han gjorde det bra med førstelaget og faller heller ikke for langt ned når han er skadet. Han har den rette holdningen og karakteren til å komme seg gjennom disse tilbakeslagene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]