Tror kritikken mot Salah vil inspirere egypteren

Jordan Henderson tror andre lags supportere gjør seg selv en bjørnetjeneste.

14. jan 2019 kl 19.10 Einar Kvande

Jordan Henderson mener at lagkamerat Mohamed Salah er blitt offer for urettferdig kritikk fra andre lags supportere, i forbindelse med straffesparkene som egypteren har fått de siste ukene. Salah ble buet på av Brighton-fansen selv om han opplagt ble felt av Pascal Gross i Liverpools 1-0 seier på Amex Stadium på lørdag.

– Mo er veldig sterk mentalt, og jeg synes han var strålende mot Brighton. Han kan gjøre ting som fans ikke får se så ofte, og de bør nyte dette, for han er verdensklasse. Det var et straffespark. Et klart straffespark. Det er ingenting mer å snakke om, sier Henderson til Liverpool Echo.

– Tilskuerne på bortebaner bør heller sette pris på det de får se av Mo. Tingene han gjør er en fryd å se på. Dersom andre lags fans prøver å legge press på ham, vil de bare gjøre ham enda bedre. Han vil ikke bry seg om dem. Han er veldig sterk. Det vet jeg, fortsetter Liverpool-kapteinen.

– Jo flere folk som vender seg mot ham, jo mer vil han forsøke å bevise at de tar feil. Det er jeg ikke bekymret for. Når han spiller på bortebane bør folk nyte det de får se. Han gjør ting som folk ønsker å se på en fotballbane.

Ingenting i veien med selvtilliten

Henderson er ellers veldig glad for at Liverpool kom tilbake på vinnersporet mot Brighton.

– Det er ingen i troppen som tviler. Ingen. Vi har ikke mistet selvtilliten, sier Liverpool-kapteinen til lokalavisen.

– Fra sesongstart og frem til nå har vi vært fulle av selvtillit. Vi står sammen, og har en sterk tro på dette.

– Lørdag fikk vi en ny mulighet til å ta tre poeng. Det er så enkelt. Vi trenger ikke å dra noe sted for å bevise noe for andre folk. Vi må bare fortsette å ha tro på at vi vil vinne kampene. Vi har gjort det hele sesongen, så hvorfor skal det endre seg?

– Vi skal fortsette å jobbe på trening, og fokusere på det vi trenger å gjøre. Alle andre kan snakke om at vi kan tape kamper, men vi fortsetter å konsentrere oss om oss selv. Vi tar en kamp om gangen. Vi har masse selvtillit, og vi fikk jobben gjort.

Fabinho imponerte

Mange skader i forsvarsrekka medførte at Fabinho måtte spille midtstopper sammen med Virgil van Dijk i Brighton. Henderson mener at brasilianeren opptrådte som en rutinert forsvarsklippe.

– Fab tok ansvar i midtforsvaret, og gjorde en fantastisk jobb. Han hadde selvsagt Virgil til å hjelpe seg, og vi hadde kontroll på ballen, så vi trengte ikke å gjøre så mye. Det han gjorde var strålende. Han er en kvalitetsspiller, som er til stor hjelp for oss.

– Vi visste det ville bli tøft, men defensivt var vi veldig solide. Brighton er et godt lag, som har plukket mange poeng på hjemmebane. Til slutt kunne vi ha scoret ett eller to til.

Solide defensivt

Henderson var med på Liverpool-laget som kjempet om ligatittelen også for fem år siden, da ligamesterskapet ble tapt på oppløpssiden. Kapteinen mener at årets Liverpool-utgave er mye sterkere defensivt enn laget var den gangen.

Liverpool har sluppet inn bare 10 mål på de første 22 ligakampene, og har holdt buret rent i 13 av dem. På samme tidspunkt i 2013/14-sesongen hadde de røde sluppet inn 28 mål.

– Vi holder buret rent mye hyppigere nå, noe som betyr mye for oss. Dersom du ønsker å vinne trofeer, må du holde buret rent ofte. Vi må fortsette slik ut sesongen. Det er det viktigste, sier Henderson.

Vi vet at hver kamp nå vil få merkelappen som den viktigste i sesongen. Til helgen møter vi Crystal Palace, og det vil være sesongens viktigste kamp. Etter det møter vi Leicester, som også vil være sesongens viktigste kamp.Jordan Henderson

– Vi vet at hver kamp nå vil få merkelappen som den viktigste i sesongen. Til helgen møter vi Crystal Palace, og det vil være sesongens viktigste kamp. Etter det møter vi Leicester, som også vil være sesongens viktigste kamp. Det er slik vi skal se på dette. Vi er forberedt på det som venter oss, og slik skal vi fortsette ut hele sesongen, avslutter midtbanespilleren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]