Klopp forklarer hvorfor han ga slipp på Clyne og Solanke

To helt ulike grunner til at Liverpool-manageren lot spillerne få signere for Bournemouth.

5. jan 2019 kl 16.07 Einar Kvande

Dominic Solanke fullførte en permanent overgang til Bournemouth i går, verdt 19 millioner pund. Overgangsbeløpet kan stige til 25 millioner pund.

Samtidig signerte Nathaniel Clyne en låneavtale ut sesongen med sydkystklubben.

De to spillerne har fått lite spilletid hos Liverpool denne sesongen. Solanke har faktisk ikke spilt en eneste førstelagskamp.

– Det er to helt ulike grunner til at jeg lot de gå. Fotball er forretninger, men på den annen side må vi bry oss om mennskene og deres situasjon, forklarte Klopp da han fikk spørsmål om de to spillerne.

Riktig tidspunkt for Solanke

– For Dom var dette helt riktig tidspunkt å forlate oss på. Han har vært uheldig i den forstand at han har slitt med skader i de periodene hvor det ville ha vært enklere for ham å få spilletid. Når han har vært skadefri har vi hatt en full tropp og andre valgmuligheter. Han har trent ganske godt, men du klarer ikke å beholde selvtilliten i lang tid uten å spille, spesielt i hans alder. Han spilte ikke mye i Chelsea, så han trengte å spille fotball nå, fortsatte Liverpool-manageren.

– Bournemouth kom med et godt bud, for å være ærlig. Dette er en veldig god mulighet for ham. Kunne vi ha hatt bruk for ham det kommende halvåret? Kanskje er svaret ja. I fremtiden ønsker vi å signere unge spillere, og beholde unge spillere også, men vi ønsker ikke å blokkere veien for dem i det øyeblikket vi ser at noe annet er bedre for dem. Det er det viktigste.

– Med Clyney var det annerledes. Det er vanskelig som manager når du har et så godt alternativ som Clyney. Da jeg kom hit spilte han fast, og det føltes som han spilte hver kamp. Han var alltid skadefri og kunne alltid spille. Han var en veldig viktig del av troppen, og hjalp laget på den tiden.

– Så ble han skadet. En ryggskade, og ingen visste hvor lang tid det ville ta. Det tok ganske lang tid, og i løpet av den tiden endret ting seg. Joe Gomez ble skadefri, og Trent Alexander-Arnold slo igjennom. Men det var fortsatt ok for meg som manager å ha Clyney. Men i hans alder må også han spille kamper.

Clyne ba selv om å bli lånt ut

– Det var åpenbart at han ønsket å spille mer, så han ba om å få forlate klubben. Jeg tenkte på det, og sa ja, fordi vi har andre muligheter, i form av unge spillere som kommer opp og slike ting.

– Du kan alltid beholde en spiller, men du må sørge for at han er i god nok form, og har tilstrekkelig selvtillit. Det er ikke alltid enkelt. Du må vanligvis spille mer enn Clyney har gjort de to siste sesongene.

– At begge havnet i Bournemouth er mer en tilfeldighet enn noe annet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]