SkadenyttKneskadd duo kan bli klare allerede til helgen

Jürgen Klopp kom med svært oppløftende nytt på dagens pressekonferanse.

18. jan 2019 kl 15.18 Arild Skjæveland

Tidligere denne uken kom meldingen om at Trent Alexander-Arnold hadde en leddbåndsskade i kneet, og måtte hvile i fire uker. Samtidig har Gini Wijnaldum smerter i kneet, og er svært tvilsom til lørdagens kamp.

Jürgen Klopp kom med en oppløftende oppdatering rundt de begge – og sier at det ikke er umulig at de blir spilleklar allerede til helgen.

– Med Gini og Trent vil vi vurdere det dag for dag. Det er selvsagt ikke bra. Det eksepsjonelle er at begge spilte 90 minutter mot Brighton. Hele verden så hva som skjedde med Trent – for en gutt, utrolig. Vi spilte hele kampen, og etter kampen fikk vi informasjonen om at han hadde en skade, sier Klopp.

– Ingenting skjedde under kampen, alt var stabilt og bra. Det var bare det som skjedde før kampen, og adrenalinet er en interessant ting. Det gir deg mulighet til å gjøre litt mer enn du forventer. Vi får se.

– Begge to vil være veldig, veldig nær i morgen. Jeg ønsker ikke å lukke noen dører før noen forteller meg at jeg må det, sier Klopp.

Gini Wijnaldum har selv uttalt til Premier League Today at kneet er bedre, og at han håper å starte. Neil Jones fra Goal.com var på pressekonferansen, og rapporterte at Alexander-Arnold er uaktuell for helgens kamp uansett hva som ble sagt: «Tro meg – Trent er ute» twitrer den tidligere Echo-mannen.

Lovren rekker Leicester

En som kan rekke kamepn er Adam Lallana, som har trent de to siste dagene. Dejan Lovren er fortsatt ute med sin hamstringskade, men kan rekke kampen mot Leicester.

Joel Matip satt på benken mot Brighton, men er helt skadefri og aktuell for kampen, mens Joe Gomez fortsatt har et stykke igjen.

KLAR:
KLAR:  Joel Matip har trent i ti dager og er spilleklar mot Palace.

– Det er litt annerledes for Dejan. Han er mye bedre enn han var, men det er en muskelting og trenger tid. Jeg er ganske sikker på at han kan bli involvert igjen mot Leicester.

– Adam trente i går og i forgårs, så han bør være aktuell. Vi får vente og se. Jeg venter til etter økten i dag, for å se hvordan han reagerer etter to ikke så veldig intensive økter.

– Joe blir ikke klar, men det er forbedring, forbedring, forbedring. Vi håper at det vil gå raskt fra nå av, men vi vet ikke nøyaktig. Joel har trent helt normalt i de siste ti dagene, og det er bra.

Vi får se Ox igjen, men ikke Brewster

Denne uken har vi sett bilder av at Rhian Brewster løper utendørs igjen. Spissen har vært ute i mer enn et år etter en alvorlig skade han pådro seg forrige sesong.

Han var tiltenkt en plass i førstelagstroppen denne sesongen, og håper var at han ville være tilbake til jul. Klopp forventer ikke at han vil ha noen rolle i førstelaget før til sommeren slik situasjonen er nå.

I BEDRING:
I BEDRING:  Alex Oxlade-Chamberlain ser bra ut, rapporterer manageren.

– Jeg så ham i dag. Han løp utendørs, og har hatt en liten operasjon, men det vil ta tid. Og tid har han – men vi kommer ikke til å tenke på ham før til pre-season.

– Han er i godt humør, og er godt integrert i laget, men har ikke kunnet vise det på banen. Vi har ikke endret mening om han, men er nødt å vente litt lenger.

En som nå er forventet tilbake på banen i løpet av siste halvdel av sesongen, er Alex Oxlade-Chamberlain.

– Han er nærmere, sa Klopp.

– Sist la jeg litt press på det medisinske apparatet da jeg snakket om det. Når jeg ser han bevege seg og løpe, så ser det veldig bra ut. Det er lovende, og han ser ut til å være nær å kunne returnere, men når skjedde det? April? Det ser ikke ut som han har problemer for øyeblikket. Ingen hevelser, og han kan jobbe med den fysiske formen etter så lang tid ute.

– Jeg tror vi vil se ham denne sesongen.

Liverpool - Crystal Palace spilles lørdag kl. 16.00, og sendes ikke direkte på norsk TV. Kampen vises i opptak kl. 18.15 på TV 2 Sport Premium 2.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]