Mange målrike oppgjør i sør

Bare én gang tidligere har Liverpool gått målløse av banen etter en ligakamp mot Brighton.

12. jan 2019 kl 14.23 Marius Rabben

Da Mohamed Salah ble matchvinner med 1–0 over Chris Hughtons mannskap på Anfield i august, var det samtidig den minst målrike kampen mellom klubbene på drøyt 36 år.

Høydepunktene fra kampen ser du i vinduet under.

Det inkluderer de seks cupkampene som ble spilt under perioden Brighton ikke spilte på øverste nivå, fra midten av 80-tallet til forrige sesong. De ti siste kampene innbyrdes før denne sesongen produserte hele 4,2 scoringer i snitt.

I ligasammenheng er fellesnevneren den samme når Liverpool tar turen sørover: mange mål. 5–1 til gjestene var utfallet forrige sesong, etter scoringer av Emre Can, Roberto Firmino (2) og Philippe Coutinho pluss et selvmål.

16 mål på de fem siste besøkene

Før det må en må tilbake til mars 1983 for å finne forrige ligakamp mellom lagene på sørkysten. Den gang endte det 2–2 på gamle Goldstone Ground, i en kamp hvor Ian Rush reduserte og utliknet i løpet av det siste kvarteret. I oktober 1981 var det Brighton som utliknet mot slutten og sørget for sluttresultatet 3–3.

Liverpools fem siste turer til Brighton i ligaen har gitt 25 scoringer totalt, hvorav 16 til bortelaget.

Men denne sesongen har Hughtons lag periodevis vist gode takter. Bakover er det kun Liverpool, Chelsea, Man City, Spurs, Leicester, Wolves og Crystal Palace som har færre baklengsmål (29) etter 21 runder, mens 15 av 24 scoringer har kommet på eget gress.

Overlegne Liverpool-tall

Nå jakter Chris Hughton på sitt første Premier League-poeng mot Liverpool som manager. Dette er hans sjuende forsøk.

Brightons tre Premier League-møter med de røde har alle endt med tap, og målforskjellen er solide 10–1 i Liverpools favør.

På de tre oppgjørene har Mohamed Salah notert seg for to scoringer og like mange målgivende pasninger.

Jürgen Klopps mannskap er ute etter kalenderårets første seier. Og den kommer dersom «16-tendensen» fortsetter: Liverpool har nemlig vunnet alle sine åtte siste ligakamper som har startet kl. 16 på en lørdag norsk tid. Sju av dem har også kommet med en margin på minst tre mål!

Avspark på Amex Stadium er kl. 16.00. Kampen vises direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]