Møter et Brighton-lag som ikke har tapt på fire kamper

Chris Hughtons lag kan vise til gode resultater mot bra motstand den siste tiden.

9. jan 2019 kl 13.02 Arild Skjæveland

Lørdag drar Jürgen Klopp og Liverpool til Amex Stadium i Brighton, og må komme tilbake på vinnersporet etter ligatapet mot Manchester City, og FA cup-exiten mot Wolverhampton.

Men det er ingen enkel oppgave de helrøde har foran seg. Brighton har klatret opp på 13. plass på tabellen, og har ikke tapt på sine fire siste kamper.

Fire på rad

Brighton fikk det tøft i starten av desember, med tap mot Burnley, Chelsea og Bournemouth – men løftet seg i julen.

Arsenal

På Boxing Day spilte de 1-1 hjemme mot Arsenal, etter at The Gunners først hadde tatt ledelsen ved Pierre-Emerick Aubameyang. Jürgen Locadia scoret Seagulls sitt mål.

Det var en kamp der Arsenal hadde flest store sjanser, men hjemmelaget sto imot og fikk med seg ett poeng.

Everton

29. desember tok Brighton imot et Everton-lag som var bookmakernes favoritt. Poengene ble igjen på Amex Stadium, etter at Locadia scoret i andre kamp på rad.

Hans scoring før timen var spilt gjorde at poengene ble igjen i sør.

West Ham

2. januar gjestet Brighton London Stadium, og møtte et West Ham som har vært i flyten de siste ukene. Brighton er farlige på dødball, og Dale Stephens og Shane Murphy ga gjestene en 2-0 ledelse tidlig i andre omgang.

Marko Arnautovic scoret to ganger og sørget for at sluttresultatet ble 2-2. Uansett et sterkt poeng på bortebane av Hughtons gutter.

Bournemouth

I helgen tok Brighton seg videre fra FA cupen, etter å ha slått Bournemouth 3-1 på bortebane. Anthony Knockaert, Yves Bissouma og Florin Andone var målscorere.

Det var Nathaniel Clynes debut for Bournemouth på høyreback.

Tre spillere er ute

Til lørdagnes kamp er brasilianeren Bernardo Fernandes da Silva Junior ute med en hamstringskade, mens den colombianske vingen José Izqueirdo sliter med en kneskade.

Utenom det har Hughton alle spillerne sine skadefri. Han må dog klare seg uten sin førstekeeper Matthew Ryan, som spiller Asiamesterskapet i fotball for Australia.

Jason Steele sto i mål i cupkampen mot Bournemouth, og vil trolig stå mot Liverpool.

Brighton - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]