Nesten mistet halvparten av kampene

Adam Lallana har mistet 64 kamper de siste tre sesongene på grunn av skade.

8. jan 2019 kl 18.00 Hans Christian Boge-Fredriksen

Før kampen mot Wolverhampton var det forventet at Lallana skulle få en etterlengtet plass i startoppstillingen, men nok en gang var engelskmannen utilgjengelig grunnet skade.

30-åringen pådro seg en liten skade på trening, og fikk dermed ikke mulighet til å vise seg frem.

Mistet to av fem kamper

Siden starten av 2016/17-sesongen har Liverpool spilt 160 kamper. Skadeforfulgte Lallana har vært skadet i nøyaktig 40 prosent av disse.

Etter at han spilte 30 kamper i 2016/17-sesongen, har de to siste sesongene være et lite mareritt for midtbanespilleren.

Rett før forrige sesong pådro han seg en avrevet lårmuskel som holdt han på sidelinjen i underkant av fire måneder. Lallana, som var i så god form før skadene, har slitt med å komme tilbake til det samme nivået han hadde før. Denne sesongen ble han satt tilbake av en lyskestrekk han fikk på landslagssamling for England i september.

Konkurransen på midtbanen er veldig sterk for øyeblikket, så tiden begynner å renne ut for Lallana som nå har passert 30 år. Hvis han ikke begynner å vise god, gammel form kan ting type på at det nærmer seg siste kapittel på Anfield for den tidligere Southampton-spilleren.

Den neste på listen over hvem som har mistet flest kamper med skade de siste tre sesongene er Joe Gomez. Den unge forsvarspilleren har mistet hele 50 kamper i dette tidsrommet.

Skadeplaget unggutt

21-åringen har vist seg som en veldig god makker for Virgil van Dijk denne sesongen, og var fast på laget frem til han pådro seg et brudd langt nede på venstre legg i kampen mot Burnley 5. desember.

Unggutten har en mørk skadehistorikk siden han debuterte i august 2015. Først ødela han fremre korsbånd i september 2015, en skade som holdt han ute helt frem til januar 2017. Forrige sesong hadde Gomez flere småskader, før han i slutten av forrige sesong måtte gjennom en ankeloperasjon, og mistet blant annet Champions League-finalen.

MANGE SKADER:
MANGE SKADER:  Joe Gomez har mistet mange kamper på grunn av skader. Her rett før sammenstøtet med Ben Mee som sendte Gomez i reklameskiltene.

Gomez er forventet å være tilbake fra skade snart, noe som vil være veldig viktig med stopperkrisen som er i klubben for øyeblikket.

Nathaniel Clyne var den Liverpool-spilleren som spilte flest kamper i 2016/17-sesongen. Da ble det hele 40 kamper for høyrebacken, men de to siste sesongene har han vært utilgjengelig i så mye som 47 kamper.

Backen, som nå er lånt ut til Bournemouth, pådro seg en ryggskade under pre-season sommeren 2017, og spilte ikke en kamp før februar den kommende sesongen. 27-åringen har siden skadene vært bak både Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez i høyreback-køen.

Alex Oxlade-Chamberlain imponerte stort i sin første sesong for Liverpool. Dessverre for både han og alle med hjerte for Merseyside-klubben måtte han ut med en båndskade i det høyre kneet i den første semifinalen i Champions League mot Roma.

Den 25 år gamle midtbanespilleren har nå mistet 39 kamper som følge av skaden mot Roma, og var ikke forventet å spille noe for Jürgen Klopp denne sesongen. I det siste har det kommet rapporter på at rehabilitering går bedre enn forventet, og at han muligens kan rekke noen kamper mot slutten av sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]