Paisley-hyllest på lørdag

I neste uke vil det være 100 år siden managerlegenden Bob Paisley ble født. Slik skal det markeres.

16. jan 2019 kl 16.42 Einar Kvande

Liverpool FC vil arrangere en rekke markeringer for å feire det som ville ha vært 100-årsdagen til klubbens mest suksessfulle manager gjennom tidene, Bob Paisley.

Mannen som fikk tilnavnet «det lavmælte geniet» ville ha fylt 100 år den 23. januar dersom han fortsatt hadde vært i live. Paisley døde den 14. februar 1996, 77 år gammel.

Lørdagens kamp mot Crystal Palace er den hjemmekampen som i tid ligger nærmest 100-årsdagen, og derfor dedikeres denne kampen til Paisley, og det blir en storstilt hyllest av managerlegenden.

Mosaikk på The Kop

Før avspark vil The Kop holde opp en mosaikk med ordene «Paisley 100».

Mannen fra Hetton-Le-Hole i County Durham ledet Liverpool til tre Europacuptitler, seks ligatitler, tre ligacuptitler og en UEFA-cuptittel.

Det vil bli laget en spesialutgave av kampprogrammet, der man trykker en rekke bilder av den store manageren i hans glansdager som spiller på fremsiden, og det blir også masse fokus på Paisley inne i programmet.

Supporterne som skal overvære kampen blir oppfordret til å være med på en periode med applaus for å hedre Paisley og nylig avdøde Peter Thompson.

Paisley-dag på LFCTV

Den 23. januar vil det bli en dag med spesialprogrammer om Paisley på LFCTV. Dette inkluderer hyllester fra en rekke tidligere spillere som spilte under managerlegenden.

Det er også laget et spesialprogram om ham med tittelen «Bob Paisley: Humble Genius». Her får man historien om livet hans, helt fra oppveksten i en gruvelandsby, via hans tidlige fotballkarriere, suksessårene som manager og man går også inn på hvorfor han trakk seg tilbake. Det blir også servert en rekke arkivintervjuer med mannen selv.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]