– Responsen er viktigst nå

Liverpool-spillerne har et avslappet forhold til presset som følger med tittelkampen.

12. jan 2019 kl 09.10 Marius Rabben

De røde jakter fortsatt på sin første seier i 2019 når turen går til Brighton i ettermiddag, men en potensiell trepoenger i sør vil sørge for at luka ned til Manchester City blir sju poeng igjen foran deres hjemmemøte med Wolves mandag, mens Tottenham, som ligger seks poeng bak Liverpool før runden, tar imot formsterke Manchester United søndag.

To nederlag på rappen etter en perfekt desember er heller ikke noe som påvirker Liverpool-spillernes mentalitet negativt, ifølge Sadio Mané, som står overfor sin 100. kamp for klubben.

– For hver sesong blir vi bedre, sier senegaleseren til Sky Sports.

– Det er derfor vi trener hardt hver dag: for å lære, for å bli bedre og bedre. Det er positivt, og nå skal vi forsøke å oppnå noe spesielt med denne klubben.

– Vi er avslappet

– For øyeblikket topper vi tabellen. Det er en god del av sesongen som gjenstår, men alt er mulig. Vi forsøker å ta det kamp for kamp uten å tillegge oss ekstra press, for vi vet at det presset allerede er veldig stort. Vi er veldig avslappet og skal prøve å holde det gående til sesongslutt. Vi har selvtillit fordi vi gjør det bra, tross tapet mot Manchester City. I fotball kan alt skje.

I likhet med Jürgen Klopp legger Mané mest vekt på hvordan Liverpool reagerer og responderer på tap. 1–2 for City i forrige runde var lagets første poengløse kamp denne sesongen.

– Vi er ikke det første eller siste laget som taper en kamp, men vi må respondere. Responsen er viktigere enn noe annet, sier Mané før Brighton-turen.

– Enhver kamp i Premier League er vanskelig. Men vi har god nok kvalitet i laget til å slå ethvert lag i ligaen, så vi drar dit og gjør vårt beste for å vinne kampen. Presset hjelper aldri, så det er bedre å legge det fra seg. Vi tar det kamp for kamp, vi forsøker å holde konsentrasjonen og vinne frem til sesongen er over.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]