Salah kan bli fjerde i dette århundret som gjentar toppscorertittel

Mohamed Salah kan komme inn på en celeber liste om han igjen blir mestscorende i Premier League.

22. jan 2019 kl 17.22 Torbjørn Flatin

20 spillere har blitt toppscorer mer enn en gang i engelsk toppdivisjon. 12 spillere har vært øverst på scoringslisten minst to sesonger på rad. Det har vært fire som har fått gullstøvelen minst to ganger i det 21. århundret, hvorav tre av dem har fått utmerkelsen minst to ganger på rad.

Mohamed Salah ble toppscorer i Premier League i 2017/18 med hele 32 mål, foran Harry Kane med 30 scoringer og Sergio Aguero med 21.

Celeber liste

Denne sesongen ligger igjen Mo i teten med 16 scoringer etter 23 ligarunder. Foran Pierre-Emerick Aubameyang med 14 og som også er tallet Harry Kane har oppnådd så langt. Sistnevnte ventes imidlertid ikke tilbake i spill igjen før i mars som følge av skade. Hazard, Aguero, Wilson og Sterling er på nokså behørig avstand med ti fulltreffere.

Skulle Liverpools nr. 11 fullføre inn som mestscorende kommer han på en eksklusiv liste med spillere som har vært toppscorer i engelsk 1.divisjon eller Premier League mer enn en gang. I dette århundret gjelder det Thierry Henry, Didier Drogba, Robin van Persie og Harry Kane. Med unntak av Drogba har disse goalgetterne også vunnet minst to år på rad.

Andre store navn er Alan Shearer, Gary Lineker, Jimmy Greaves og Dixie Dean,

Eneste fra Liverpool på listen er Michael Owen, som delte toppscorertittelen i sesongene 1997/98 og 1998/99.

Kilde: Wikipedia

Har du innspill til journalisten?
[email protected]