Slik hjalp Hendo Liverpool med å sikre seg Van Dijk

Lagkapteinen var helt avgjørende for at Virgil van Dijk ble Liverpool-spiller.

26. jan 2019 kl 20.00 Einar Kvande

I en artikkel i Sports Joe avslører den velinformerte journalisten Melissa Reddy hvordan lagkaptein Jordan Henderson hadde en finger med i spillet da Liverpool sikret seg Virgil van Dijk for litt over ett år siden.

Reddy skriver at Hendersons rolle i jakten på verdens dyreste forsvarsspiller ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener. Henderson og Van Dijk har nemlig samme agent, og Liverpool-kapteinen gjorde alt som stod i hans makt for å rekruttere nederlenderen til Anfield-klubben.

Henderson har i ettertid uttalt at når han snur seg i spillertunnellen og ser Alisson og Van Dijk bak seg, er det nesten som laget har vunnet før avspark!

Parallell til Suarez og Gerrard

Liverpool-kapteinen har trukket paralleller til å ha Luis Suarez og Steven Gerrard på laget, begge duoer som gir deg troen på seier, bare at Alisson og Van Dijk spiller lenger bak på banen.

Alex Oxlade-Chamberlain har også fortalt om hvordan det var som spiller på motstanderlaget å se Suarez og Gerrard i tunnelen, og også han understreket viktigheten av å ha Van Dijk og Alisson som en tilsvarende skremmende god duo. Ikke bare gjør det laget en stor tjeneste å ha dem på banen, men det kan også virke forstyrrende for motstanderen.

Melissa Reddy mener at Liverpool ved å sikre seg to så solide klipper i de bakre rekker har gitt Klopp mer spillerom til å være fleksibel, og at det bidrar til at laget opptrer med større selvtillit. Liverpool trenger ikke lenger gå hals over hode i angrep - de kan være tålmodige og ta tiden til hjelp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]