– Van Dijk er i samme klasse som de beste vi har hatt i Premier League

Brightons manager snakker varmt om Liverpools midtstopper.

11. jan 2019 kl 09.09 Arild Skjæveland

På lørdag drar Liverpool til Amex Stadium for å møte Brighton. Da er Virgil van Dijk den eneste friske midtstopperen Jürgen Klopp har tilgjengelig – med Dejan Lovren, Joel Matip og Joe Gomez alle ute med skader. Fabinho er ventet å ta plass ved siden av nederlenderen i midtforsvaret.

Van Dijk var en spiller Brighton-manager Chris Hughton fikk spørsmål om på sin pressekonferanse torsdag. Spørsmålet var om Van Dijk var i samme klasse som spillere som John Terry, Sol Campbell og Rio Ferdinand.

– Om han er på det nivået? Ja, selvsagt. Det er jeg ikke i tvil om når du ser på kvalitetene hans, svarte Hughton.

– De andre spillerne som har blitt nevnt har gjort det over lenger tid, men dersom du spør meg om han er på det nivået som spiller, så er svaret ja. Spør du om han har påvirket spillet vårt og har den samme historien som de har, så har de selvsagt gjort det over lenger tid, og det har ikke han.

Fikk to bud avslått

Ifølge Belfast Telegraphgjorde Brighton to forsøk på å sikre seg Virgil fra Groningen i januar 2013. Da var Gustavo Poyet manager, og begge budene ble avslått.

– Det de beste midtstopperne gjør er å få ting til å se enkelt ut, og det er det samme med Van Dijk, sier Hughton.

– Tar du med jobben han har gjort, posisjoneringen hans, hurtigheten han viser og distribusjonen, så ser han så god ut. Alt du ønsker fra en midtstopper er en som er god i lufta, komfortabel med ballen i beina, har bra fart, og han har alt det.

Brightons suksess på banen er mye på grunn av deres eget midtstopperpar, Lewis Dunk og Shane Duffy.

– Det Van Dijk er for Liverpool, er det de to er for oss. Vi vet hvilket nivå han er på, men vi har to strålende midtstoppere som er like verdifulle for oss som han er for dem. De to vil se på de beste, og se hva de kan lære og plukke opp ting fra. For øyeblikket er Van Dijk en flott rollemodell. Han mister ikke mange kamper, er god i begge bokser, og er en topp topp spiller.

Hughton fikk også spørsmål om hvem som kom til å vinne ligaen.

– Jeg mener Liverpool er favoritter, enkelt og greit fordi de leder på poeng, og jeg synes de har vært strålende. Men jeg kan ikke si hvem som kommer til å vinne, og jeg ville ikke satt noen penger på det.

Brighton - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

13. PLASS:
13. PLASS:  Chris Hughtons Brighton-lag har ikke tapt på de fire siste og ligger som nummer 13 i Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]