Vurderer nytt utlån av Woodburn

Jürgen Klopp om fremtiden til et av de største talentene i Liverpools rekker.

26. jan 2019 kl 10.27 Einar Kvande

Jürgen Klopp sier at det er mulig at Ben Woodburn blir sendt på et nytt utlån før transfervinduet stenger, etter at hans lånekontrakt med Sheffield United ble terminert tidligere denne måneden.

Woodburn fikk en ankelskade på trening med Sheffield United i midten av desember, og returnerte til Liverpool for behandling. Han var tilbake i full trening igjen i går.

Klopp bekrefter at det er flere klubber som ønsker å hente Woodburn på lån, men han slår fast at det må være en avtale som passer alle parter dersom han skal gi slipp på spilleren igjen.

Et par klubber viser interesse

– Vi får se. Det er et par klubber som er interesserte, men for å være ærlig så er det ikke noen vits for meg å låne ham ut dersom disse klubbene ikke kan gi meg en garanti for at han vil få spille, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Når vi sender spillere ut på lån, ønsker vi ikke å gi dem et liv utenfor startelleveren, for det kan vi gjøre her også. Vi ønsker å gi dem muligheten til å spille fotball, og for å kunne spille fotball må de kunne kjempe for en plass på laget, men det kan de lære seg her også. Du trenger ikke å sende dem på utlån for at de skal lære dette, fortsetter Liverpool-manageren.

Ben Woodburn er et enestående talent, men fortsatt på mange måter en guttunge.Jürgen Klopp

– Fotball er en tøff industri, og folk glemmer ting umiddelbart. Dersom du spiller 2-3 kamper uten å overbevise, tror folk at en spiller har mistet grepet. Ben Woodburn er et enestående talent, men fortsatt på mange måter en guttunge. Jeg er glad for å ha ham her, helt skadefri og tilfreds i troppen. Han var det tidligere her.

– I sommer ble han utålmodig. Førstelagssituasjonen endret seg ikke, og han ble utålmodig, noe som kan skje. Men så fikk han en ganske gjennomsnittlig opplevelse i en annen klubb, og kom tilbake hit hvor han kunne konstatere at alt egentlig var som før.

– Nå har han trent for første gang. Dersom noe skjer med et nytt utlån, vil det skje mot slutten av uka. Vi ønsker å gi ham så mange treningsøkter som mulig, slik at han er i god form dersom han blir lånt ut.

Ryan ba om å bli sendt til Freiburg. Jeg kjenner tysk fotball og jeg kjenner manageren i Freiburg. Jeg visste det ikke var Disneyland der!Jürgen Klopp

To som har suksess på lån

Harry Wilson i Derby og Ryan Kent i Rangers er to unge Liverpool-spillere som virkelig har lykkes med sine låneopphold denne sesongen.

– Helt siden jeg kom til klubben har folk sagt til meg at Harry Wilson må bli lånt ut. Vi sendte ham ut på lån i fjor, og det så ut som det var for tidlig. Men nå er han i Derby, og der har det fungert strålende.

– Ryan ba om å bli sendt til Freiburg. Jeg kjenner tysk fotball og jeg kjenner manageren i Freiburg. Jeg visste det ikke var Disneyland der! De trener mye. Det er en veldig spesiell klubb, som jeg virkelig har sansen for. Han dro dit, og det fungerte ikke for ham. Nå er han i Rangers, og det fungerer godt fordi Ryan er en fantastisk fotballspiller, som fortsatt er veldig ung.

– Verden legger press på disse unge guttene tidligere og tidligere. Så lenge de er tålmodige og innfinner seg med situasjonen, kan utviklingen komme senere. Alt er bra for dem. De kan dra et annet sted, og vil enten lykkes eller mislykkes der. De kan komme tilbake, og vi kan vurdere situasjonen på nytt. Vi vil stå sammen med dem, og gjøre det som er best for dem. Alle vil kanskje ikke få en karriere her, verken nå eller i fremtiden, men da må de forsøke å få den beste karrieren de kan ha i en annen klubb, med utdanningen de fikk i Liverpool som grunnlag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]