MÅLSCORERNE:  Tom Hill og Elijah Dixon-Bonner.

U23-laget vant i PL Cup:– Vi hadde nok litt for mye panikk på slutten

Med kapteinsbindet ble Elijah Dixon-Bonner tomålsscorer for U23.

Liverpool U23 spilte sesongens første kamp i turneringa Premier League Cup søndag ettermiddag, og vant 3–2 over Wigan U23.

– Jeg synes vi gjorde kampen hardere enn den egentlig var, sier høyreback Neco Williams til Liverpool.no.

Med Curtis Jones på benken for å spare seg til landslagssamlingen med England U19 fikk Elijah Dixon-Bonner lede U23 som kaptein for andre gang. Og scouseren leverte til de høyeste grader.

Fire mål før pause

Den anvendelige midtbanespilleren scoret lagets to første på flott vis, med noen lekre avslutninger: den første i krysset etter et fint angrep i åttende minutt, og den andre et skudd fra utsiden av boksen til side for keeper.

Wigan reduserte, men i samme omgang havnet den 16 år gamle debutanten Tom Hill i målprotokollen da han sørget for 3–1 halvveis, på innlegg fra Neco Williams.

– I første omgang dominerte vi ballinnehavet, men jeg synes de angrep hardere de siste 30 minuttene og ga oss lite pusterom, forklarer Williams.

Gjestene var nemlig best etter sidebyttet og utliknet igjen med omtrent en halvtime igjen, og derfra var de farlig frempå flere ganger.

– Kunne vært roligere med ballen

Men Caoimhín Kelleher i Liverpool-buret, mannen som debuterte for førstelaget mot MK Dons i ligacupen, holdt de røde foran med et par gode involveringer, og vertene holdt unna i sluttperioden og vant.

– Vi hadde nok litt for mye panikk, og jeg synes vi kunne beholdt ballen mer, og vært mer rolige når vi hadde den, sier Williams.

Liverpool.no møtte høyrebacken etter kampen. Selv fikk han seg en smell i beinet i den andre omgangen, men 18-åringen sier det går bra nå.

– Det er ikke så ille. Jeg fikk bare et spark, og har iset det ned, og jeg bør være klar til kamper for Wales nå den neste uka.

Målfarlig back

– Vi klarerte litt ofte med håpløse baller, og da kunne de bare angripe oss på nytt, istedenfor at vi spilte oss ut som vi gjorde i første omgang.

Selv hadde Williams forarbeidet på det tredje målet til Liverpool, som viste seg å bli helt avgjørende.

– Det er alltid fint å få en assist. Det er noe av det jeg ønsker mer av i kamper denne sesongen, målgivende og scoringer. Jeg har tre mål så langt denne sesongen, og forhåpentligvis vil det komme flere assists også.

Seieren gjør at de røde fått en god start i gruppe F av sesongens Premier League Cup. De øvrige lagene i gruppa er Sunderland og Huddersfield.

Alle møter hverandre to ganger hver frem til februar, hjemme og borte, og de to beste i hver gruppe avanserer til kvartfinalen. Les mer om turneringa og se oversikt her.

Liverpool U23 mot Wigan: Kelleher; Williams, Hoever, Clayton, Gallacher; Kane, Dixon-Bonner, Longstaff (Boyes 88); Hill, Elliott, Larouci. Ubenyttede innbyttere: Atherton, Coyle, Jones.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
07.12.2019 kl 19:08

Liverpool øker luken ned til Manchester City

De regjerende mesterne må vinne alle sine resterende kamper for å få samme poengsum som forrige sesong.

+
07.12.2019 kl 18:35

– Hendo ba meg om å løpe!

Liverpool startet noe tamt, men Henderson og Oxlade-Chamberlain satte fyr på oppgjøret.

+
07.12.2019 kl 18:00

Klopp forklarer det tidlige byttet av Lovren

Kroaten måtte gå av banen i første omgang.

+
07.12.2019 kl 11:22

– Liverpools kamprekke er utrolig

Pep Guardiola forsøker å forklare hvorfor Liverpool ligger elleve poeng foran de regjerende mesterne.

+