Både far og sønn med bakgrunn i Genk

Det er en imponerende liste spillere som har vært i den belgiske klubben.

23. okt 2019 kl 18.05 Arve Vassbotten

Divock Origis far Mike, spilte selv som spiss for genk fra 1998 til 2001. I den perioden vant han serien med Genk i sin første sesong, og så cupen året etter.

Tilsammen spilte han 81 kamper og scoret 20 mål for klubben som sønnen hans skal møte tirsdag kveld.

Også Divock har bakgrunn fra Genk. Familien bodde nær stadion da Liverpool-spissen spilte på Genks akademi fra han var 6 til 15 år. I 2010 dro han fra Belgia for å spille for Lille i Frankrike.

– Genk har en spesiell plass i hjertet mitt, sier Origi til den belgiske avisen Het Nieuwsblad.

– Fantastisk person

– Han er en fantastisk person, og familien er veldig støttende. Jeg spilte med faren hans Mike, og Divock har den samme respekten for fotball.

– Han legger inn så mye innsats, han er en lagspiller, og selv om han ikke starter hver eneste kamp, er han like målrettet som alle de andre spillerne.

– Det er en perfekt holdning å ha i troppen, og det er derfor han fortjente å spille i Champions league sist sesong, og grunnen til at han scoret i finalen. Han gir alt for laget, sier Genks tekniske direktør Dimitri de Conde til Mirror.

Origi er langtifra den eneste store stjernen som har vært innom Genk. Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois, Sergei Milinkovic-Savic, Kalidou Koulibaly, Leon Bailey, Christian Benteke og Wilfred Ndidi er andre spillere som har opphav i klubben.

Klopp fikk spørsmål

På mandagens pressekonferanse stilte en norsk journalist det siste spørsmålet om Klopp, og spurte om Genk som talentfabrikk. Han ramset opp De Bruyne, Koulibaly og Ndidi, før Klopp avbrøt ham.

– Divock Origi. Glem ikke det. Liverpool-legende forresten. Han er ganske kjent her, svarte manageren.

Den belgiske spissen kan få en sjanse fra start i kveld, dersom Jürgen Klopp velger å spare Mohamed Salah.

Liverpool - Genk spilles kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]