For ett år siden ventet han fortsatt på Premier League-debuten

Fabinho har brukt under ett år på å bli en nøkkelspiller for Liverpool.

25. okt 2019 kl 18.24 Einar Kvande

Fabinho har startet 13 av Liverpools 15 kamper så langt denne sesongen. På denne tiden i fjor hadde brasilianeren fortsatt ikke fått sin Premier League-debut for klubben. I løpet av dette året er han blitt en svært viktig brikke på Liverpools midtbane, og trolig ett av de første navnene som Jürgen Klopp setter ned på papiret når han setter opp laget.

Mot Genk onsdag kveld fikk 26-åringen litt uvante makkere i form av Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain.

– Mot Genk var Fabio veldig, veldig viktig. Det var åpenbart en midtbane som ikke var samspilt, med Ox og Naby rundt ham. De har ikke spilt mye sammen i denne formasjonen, men det er helt klart en midtbanekonstellasjon det er mulig å bruke, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse i dag.

Jobben som nummer seks i moderne fotball er utrolig viktig, og jo flere offensive spillere du har på laget, jo viktigere er den.Jürgen Klopp

– Fab hadde mer enn nok å gjøre med å tette små åpninger som vi etterlot oss i ulike situasjoner. Jobben som nummer seks i moderne fotball er utrolig viktig, og jo flere offensive spillere du har på laget, jo viktigere er den. Men Fabinho kan mer enn å tette åpninger og takle. Han er en veldig god fotballspiller også.

Trengte tid

– Jeg ønsker å minne dere om at Fabinho trengte tid, slik at vi slipper de stadige spørsmålene om hvorfor han ikke spiller dersom det samme skjer med neste spillerkjøp. Jeg forstår at en spiller ikke ser det slik, og at alle på utsiden er oppglødde og ikke ønsker at det skal være slik. En stund trodde jeg vi måtte endre systemet, og spille med to defensive midtbanespillere, slik han var vant med i Monaco. Mot Genk var han imidlertid til tider den eneste spilleren vi hadde på midtbanen!

– Han trengte bare tid. På onsdag fylte han 26 år. Han har minst ti gode år igjen på fotballbanen, så vi har mye i vente fra ham. Han kan bli enda bedre, og det er bra.

– Nå er vi inne i en interessant periode både for oss og ham. Så langt har han gjort det veldig bra.

Ikke behov for å hvile ennå

Under pressekonferansen fikk Klopp spørsmål om Fabinho ikke har behov for å bli hvilt snart.

– I forbindelse med landskamper er han stort sett bare ute på flyturer, for han får ikke spille. Vi har andre spillere som spiller to kamper i slike perioder, som for eksempel Gini og Hendo. Fabinho får ikke spille mye for landslaget, så det utgjør en forskjell.

– Men ja, det vil komme tider da vi må vurdere å hvile ham. Men vi har erstattere. Gini kan spille veldig, veldig bra i den posisjonen, og Hendo spilte også der lenge, og kan spille meget bra der. Så det er greit.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]