Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

16. okt 2019 kl 18.59 Hans Christian Boge-Fredriksen

Det har ført til sterke reaksjoner fra supporterne. De fleste avventer å booke reiser til kampene er bekreftet, og går da potensielt glipp av de billigste alternativene.

TV-selskapenes innvirkning på supporterne har vært en voksende problem de siste årene, gjennom et økende antall TV-sendte kamper.

Premier League har enda ikke klart å gi et konkret tidspunkt for når TV-kampene for desember og januar blir offentliggjort, til tross for forespørsler fra FSA (Football Supporters’ Association) og ulike supporterklubber for klubbene.

«Det er forferdelig på alle måter»

Supportergruppen Spirit of Shankly er blant de som har vist sin misnøye med forsinkelsen:

«Hovedproblemet for Liverpool vil bli Bournemouth og Tottenham – alle flyttinger i sørkystkampene er vanskelig for oss, og alle sene Londonkamper betyr vanskeligheter med å reise tilbake, og ofte prisøkninger.»

Før eventuelle flyttinger skal kampen mot Bournemouth spilles lørdag 7. desember kl. 16.00, mens kampen mot Tottenham står oppført lørdag 11. januar kl. 16.00.

«Vår største bekymring er det sterke ryktet om at Boxing Day-kampen mot Leicester City kan spilles 20.00 (engelsk tid) – det er forferdelig på alle måter – med vanskeligheter med offentlig transport, utgiftene, sen hjemkomst osv.»

Andre supportergrupper

Også andre supportergrupper har uttrykt sine tanker:

«Holdningen til Sky mot supporterne er totalt beklagelig. De verken respekterer eller ønsker å forstå supporternes behov», skriver Chris Johnson i Burnley Supporters’ Trust.

«Disse kampene er fem dager for sent. Dette påvirker familiearrangementer, prisen på togbilletter, muligheten for permisjon og mye mer. Det er spesielt vanskelig over jul, når fans som skal på kamp allerede har utfordringer for å få det til å passe med familieselskap», kommer det fra Chelsea Supporters’ Trust.

«Kampene som blir valgt ved jul og nyttår er de viktigste for fansen, som også har et liv utenfor fotballen. Ignoreringen som vises ved å ikke bare være nesten en uke for sen, men av stillheten fra Premier League er forbløffende», skriver Tottenham Hotspur Supporters’ Trust.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]