Kritiseres for å utelate Liverpool-spillere

Profilerte fotballkommentatorer ut mot Gareth Southgates laguttak.

12. okt 2019 kl 11.46 Arve Vassbotten

Etter 43 strake kamper uten tap i kvalifiseringskamper ble England beseiret med 2-1 av Tsjekkia på fredag, og laget gikk dermed på sitt første tap i en EM- eller VM-kvalifisering siden tapet for Ukraina i oktober 2009.

I etterkant har spesielt Gareth Southgates valg om å utelate Joe Gomez og Trent-Alexander-Arnold blitt kritisert.

«Dette er ikke noen vekkerklokke, siden bekymringen over forsvaret og balansen på midtbanen har blitt uttrykt ofte», skriver Henry Winter i The Timesetter kampen.

– Merkelig laguttak

Han skriver at Michael Keane ikke tilhører framtiden i stopperpar med Harry Maguire. Han påpeker at han gjør for mange feil i posisjonering og distribusjon.

Det er først og fremst en mann han ser for seg i den rollen framover. «Den mer mobile Joe Gomez (eller John Stones med selvtillit og tilbake i slag)», skriver Winter.

Han påpeker også problemer med at Danny Rose på 29 år blir brukt på venstreback istedenfor Ben Chilwell, og at 29 år gamle Kieran Trippier ikke er en fremtidig høyreback på landslaget, men at det er Trent Alexander-Arnold på 21 år.

«Southgate fortjener kritikk for sitt merkelige laguttak, men han har i det minste alternativer», slår han fast.

Bør være fristet til å gi Gomez sjansen

Phil McNulty i BBC mener også det ble gjort feil med laguttaket.

Han mener i likhet med Winter at Michael Keane klarer seg greit i Everton, men at han virker nervøs og ute på dypt vann på landslaget.

Men han mener også at Harry Maquire, til tross for prislappen på 85 millioner pund, ikke har imponert for landslaget etter UEFA Nations League.

«Southgate kan nå bli fristet til å gi Liverpools Joe Gomez sjansen, selv om han har spilt lite for Anfield-klubben», skriver han.

«Han bør også vurdere å bytte på backene. Ben Chilwell vil erstatte suspenderte Danny Rose i Sofia på mandag, mens Liverpools Trent Alexander-Arnold bør være en utfordrer til å erstatte Kieran Trippier.»

«De representerer muligheten for raskt forbedring», mener han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]