Leicester-backen lærer av Robertson

– Han er i mine øyne verdens beste venstreback.

5. okt 2019 kl 10.08 Marius Rabben

22 år gamle Ben Chilwell sto høyt på blokka til Liverpool som tenåringen, men etter mange spekulasjoner valgte han å bli værende og signerte en langtidskontrakt.

Siden har engelskmannen blitt fast i startelleveren og kommet med på landslaget.

– Jeg var 17 år på det tidspunktet. Agenten min var den som håndterte alt sammen og snakket med Liverpool og Leicester om situasjonen, sier han til Sky Sports.

Angrer ikke

– I den perioden forsøkte jeg å komme inn på U21-laget til Leicester, så jeg fokuserte bare på det og veien mot førstelaget her.

Chilwell får spørsmål om han angrer på noe fra den gangen.

– Definitivt ikke. Når jeg ser på hvordan de fire–fem siste årene har vært, med åtte kamper fra start for England nå, er jeg veldig fornøyd.

BLÅ PÅ ANFIELD:
BLÅ PÅ ANFIELD:  Chilwell kunne i teorien spilt for hjemmelaget i dag, men angrer ikke på at han takket nei da Liverpool var interessert for noen år siden.

– Leicester var rett plass for meg på det tidspunktet, og de eldre spillerne har hjulpet meg mye. Støtteapparatet har holdt meg på jorda. Definitivt ingen anger.

I ettermiddag tar han ventelig plass i startelleveren når Liverpool er motstander på Anfield.

Landslagsduell

For Chilwell er det nok ekstra spesielt fordi han møter mannen han beskriver som verden beste i egen posisjon, og på motsatt side møter han kompisen Trent Alexander-Arnold til duell.

KOMPISER:
KOMPISER:  Backkollegene Chilwell og Alexander-Arnold på landslagssamling.

– Han er egentlig veldig lik Andy Robertson, sier Leicester-spilleren til lcfc.com.

– Når han kommer opp i den fremre tredjedelen, ønsker han å legge inn. Og innleggene hans er blant de aller beste du får se.

– Teknikken han er også veldig bra. Vi kjenner hverandre godt og kommer til å le og tulle etter kampen, men i forkant er det ingenting sånt. Vi er konkurrenter og vil overgå hverandre på banen. Det kommer til å bli vanskelig.

– Ser på ham for å bli bedre selv

Chilwell forteller at han bruker den to år eldre Robertson som inspirasjon og et forbilde.

– Han er en strålende spiller. Han er i mine øyne blitt verdens beste venstreback, og det er ingen overdrivelse.

– DEN BESTE:
– DEN BESTE:  Chilwell kommer med store ord om Liverpools venstreback.

– Jeg ser helt klart på hvordan han spiller, en som er litt eldre, og når det er Liverpool-kamp på TV, følger jeg med på ham for å se hvordan han gjør ting og hvordan jeg selv kan bli bedre.

– En som ham, som får assists og er blant de beste fremover, er også veldig bra defensivt, så han er definitivt en jeg ser opp til for øyeblikket.

Avspark mellom Liverpool og Leicester på Anfield er kl. 16. Kampen vises direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]