Liverpool har vunnet 17 på rad - i samme periode har United tatt 17 poeng

Voldsom forskjell siden mars.

19. okt 2019 kl 17.30 Arild Skjæveland

Liverpool er inne i sin beste seiersrekke noen gang i Premier League, og har vunnet hele 17 ligakamper på rad. Med seier på Old Trafford vil de matche Manchester Citys rekord i engelsk fotball, som var på 18 strake seire i 2017.

Det er Liverpools aller beste seiersrekke i ligaen i klubbens rike historie. Søndag venter et Manchester United, som i samme periode har slitt tungt.

17 poeng siden mars

Ole Gunnar Solskjær fikk en eventyrlig start som manager på Old Trafford, og den gode starten gjør at flere medier har sammenlignet starten hans med Jürgen Klopp sin, og funnet frem tall som gjør at han fortsatt vil ha hatt en bedre start enn det Klopp hadde på Anfield, uansett resultat på søndag.

Men Solskjær plukket de fleste poengene sine helt i starten. Siden han fikk managerjobben permanent 28. mars - har laget hans bare vunnet fire Premier League-kamper.

Fire seire, fem uavgjorte og sju tap, og 17 poeng totalt er fasit for United, i en periode der Liverpool har tatt 34 poeng mer - 51 poeng otalt.

Avstand på 15 poeng etter åtte kamper

Liverpool har full pott og 24 poeng etter åtte serierunder, og har en luke på hele 15 poeng ned til Manchester United så langt.

United ligger på 12. plass med ni poeng. To seire, tre uavgjorte og tre tap til nå. Det må tas med at seirene har kommet mot god motstand, mot Chelsea og Leicester City, og begge hjemme på Old Trafford.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]