Torsdagens landskamperNederland vant på overtid og tok kommandoen i gruppen

To røde på banen da Nederland lenge så ut til å snuble. Flere røde i aksjon.

10. okt 2019 kl 22.52 Arild Skjæveland

Nord-Irland forsvarte seg strålende, og så ut til å stjele alle tre poengene da Josh Magennis utnyttet en grove feil av Matthijs de Ligt og fikk headet inn 1-0 i det 75. minutt.

Nederland stanget og stanget, men det satt langt inne da Memphis Depay fikk utlignet i det 81. minutt. På overtid scoret først Frenkie de Jong, før Depay fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Resultatet gjør at det nå er tre lag på 12 poeng i gruppe C, der de to beste går til EM. Nederland topper foran Tyskland. De to nasjonene har nøyaktig lik målforskjell, men Nederland er best innbyrdes. Nord-Irland har også 12 poeng, men har én kamp mer spilt. Et poeng i Rotterdam ville med andre ord vært kjærkomment for Michael O’Neill sitt lag.

Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum spilte hele kampen for Nederland, som møter Hviterussland i Minsk på søndag.

Nye 90 minutter for Lovren

Dejan Lovren startet og spilte 90 minutter da Kroatia slo Ungarn 3-0 hjemme i gruppe E. Det resultatet gjør at Kroatia nå er alene på topp i gruppen, med 13 poeng på seks kamper.

Det har vært en bra snuopersjon, etter at de tapte det første møtet med Ungarn.

Søndag skal de til Cardiff og møte Wales. Wales spilte 1-1 borte mot Slovakia i kveld. Harry Wilson kom inn og spilte de siste 24 minuttene.

Skottene ble knust

Det blir ikke noe EM gjennom kvalifiseringen på landslagskaptein Andy Robertson og Skottland. I kveld ble de knust 4-0 borte mot Russland, og skottene har nå bare San Marino bak seg i gruppe I. Det er 12 poeng opp til Russland, og 15 opp til ledende Belgia.

På søndag bør det bli seier, når de tar imot San Marino på Hampden Park. San Marino tapte forøvrig 9-0 mot Belgia, uten at Divock Origi kom på banen.