Tilbake på Anfield for første gang siden sparkingen

Brendan Rodgers' lag har vært tredje best i Premier League siden ansettelsen.

5. okt 2019 kl 11.38 Marius Rabben

Denne uka er det fire år siden Brendan Rodgers mistet jobben som Liverpool-manager. I dag møter han gamleklubben igjen.

– Jeg hadde forståelse for det, sier nordiren om sparkingen, ifølge The Guardian.

– Det kunne muligens ha skjedd på sommeren, men det gjorde ikke det, vi fortsatte å jobbe sammen, og da eierne bestemte seg for endringen, er det bare sånn fotballen er.

Takket for muligheten

46-åringen forteller at Liverpool-eierne «var briljante» med ham, og er svært glad for at de ga ham sjansen til tross for at han da kun var 39 år.

– De lærte også på den tida. Jeg tror de senere innså at hvis du ønsker en midtstopper eller en keeper, må du punge ut og hente ham.

Det var Mike Gordon som ringte da Rodgers ble avskjediget.

– De ga meg alt, så da Mike ringte var det okay. Jeg takket ham for å ha fått muligheten, sier Rodgers.

Skotsk suksess – så til Leicester

Året etter tok han over Celtic, hvor både ligaen og den skotske cupen ble vunnet to ganger. I tillegg vant de den skotske supercupen tre ganger.

Rodgers ble årets manager i Skottland én gang og sesongens manager i toppdivisjonen to ganger før han i februar 2019 takket for seg og reiste til Leicester.

Der har den ordrike nordiren virkelig funnet seg til rette.

Før dagens kamp på Anfield er det kun Liverpool (49) og Manchester City (46) som har tatt flere Premier League-poeng enn Leicester (31) siden Rodgers ble ansatt.

– Jeg kan ærlig talt ikke komme på en tøffere motstander å møte på Anfield for øyeblikket, og jeg vet de vil være veldig motiverte, sier Jürgen Klopp i kampprogrammet.

Tok poeng på Anfield forrige sesong

– De har alltid gjort det bra mot oss så lenge jeg har vært her.

Forrige sesong var Leicester faktisk det eneste bortelaget sammen med Manchester City som tok poeng foran The Kop.

Det skjedde til tross for at Sadio Mané hadde gitt vertene ledelsen allerede før to minutter var passert. På et glatt snødekke i januar sørget Harry Maguire for 1–1 rett før pause, noe som også ble sluttresultatet.

Ikke tapt mot Liverpool

Rodgers eneste kamp på Anfield som bortemanager kom for øvrig med Swansea tilbake i november 2011, da waliserne holdt Kenny Dalglish’ mannskap til 0–0.

På to møter med Liverpool har han ennå ikke tapt. Motsatt oppgjør samme sesong, noe som var siste serierunde, ble vunnet 1–0 på Liberty Stadium.

Sju og et halvt år senere skal Rodgers forsøke å holde statistikken ved like og bryte Liverpools eventyrlige seiersrekke.

Klopp forventer varm velkomst

Med seg på benken har han også tidligere røde Kolo Touré som trenerassistent.

– I tillegg til Brendan blir det stort å se Kolo Touré igjen. For en fyr! Vi jobbet ikke lenge sammen, men så lenge vi gjorde det ga han meg og laget absolutt alt, sier Klopp før kampen.

– Både Brendan og Kolo, samt andre i staben hans, vil nok få en varm velkomst. Men under selve kampen trykker vi «pause» på vennskapsknappen.

Avspark på Anfield er kl. 16.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]