– Viktigheten av hele stallen har aldri vært mer tydelig

Dette er siste kamp før landslagspausen.

5. okt 2019 kl 13.32 Marius Rabben

De tre siste ukene har bydd på sesongens første ordentlige hardkjør for de røde, med hele sju kamper inkludert dagens møte med Leicester.

Resultatene fortsetter å imponere: De seks kampene som så langt er spilt siden forrige landslagsopphold har gitt fem seire og ett tap.

– Har gått tom for ord

Etter Leicester-kampen i dag skal spillerne ut på nye landslagsoppdrag. Deretter venter et minst like hardt program – med sju nye kamper før kalenderårets siste landslagspause i november.

«Jeg har gått tom for ord i hyllesten av denne stallen», skriver Jürgen Klopp i kampprogrammet til dagens oppgjør på Anfield.

«Dette er en periode hvor det å komme seg over målstreken i kampene er viktig. Det er ikke alltid mulig å spille med den beste rytmen», påpeker han.

Spesielt tydelig har det vært mot Sheffield United og Red Bull Salzburg den siste uka, der det etter hvert bare handlet om å sikre seierne.

Spiller smart

Derfor byr et mannskap som Leicester på en stor utfordring, mener Klopp. «De er et perfekt eksempel», sier han, og sikter til at de for tiden spiller med god rytme.

«Vi spiller, akkurat nå, på en veldig smart måte», fortsetter Klopp.

«Vi har perioder i kamper hvor vi spiller en type fotball som ikke kan bli matchet, og i andre perioder må vi vise smart kampstyring.»

«I tillegg, noe som alltid gjelder, har viktigheten av hele stallen aldri vært mer tydelig, på trening og i kamper», skriver Liverpools manager.

«Jeg har ingen anelse om hvilke elleve som starter i dag når denne spalten skrives, men jeg vet at jeg kan stole på enhver spiller på lista vår hvis og når de blir tilkalt.»

Optimistiske gjester

Å hele tiden være klar, er nøkkelen for, mener sjefen.

«Kampen på onsdag beviste at selv om du ikke starter, spiller innbytterne en like viktig rolle i resultatet.»

«Til slutt: Atmosfæren på Anfield på onsdag var igjen sensasjonell – men i likhet med resten av laget krever vi enda et stort løft i dag.»

«Jeg vil ikke overdrive dette, etter å ha nevnt det flere ganger allerede, men Leicester er i god form», skriver Klopp.

«Fansen deres, slik som laget, kommer hit med en positiv følelse. Men vi trenger ingen påminnelse om ansvaret vårt fordi dette er vårt stadion – ved å kjøre på igjen og gi alt vi har sammen.»

Avspark mot Leicester er kl. 16.00. Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]