– Det er vanskelig å forestille seg at de kan tape dette

Luis Suárez tror Liverpool endelig kan vinne Premier League, 30 år etter at de løftet tittelen forrige gang.

22. nov 2019 kl 22.14 Odd Sindre Tonning

Liverpool har fått en drømmestart på 2019/20-sesongen, og topper nå ligaen med åtte poeng ned til neste lag på tabellen. Det er 26 år siden forrige gang et lag hadde en så stor ledelse i ligaen etter 12 serierunder.

Suárez har troen

Denne imponerende starten har gjort at mange med et hjerte for Liverpool er mer optimistiske enn på lenge med tanke på å stikke av med en sårt etterlengtet ligatittel. En av dem er tidligere Liverpool-spiller Luis Suárez.

– Å vinne Premier League er vanskelig fordi sesongen er så lang. Men de har et fint forsprang for øyeblikket, og med det laget Liverpool har nå så er det vanskelig å forestille seg at de skal tape dette, sier han i et intervju med ESPN.

Men han legger også til at en slik ledelse så tidlig i sesongen ikke automatisk betyr at ligagullet er sikret. Det gjenstår fremdeles 26 serierunder av årets sesong, og Liverpool har tapt store ledelser i ligaen tidligere, på senere tidspunkt enn det man er på nå.

Så sent som forrige sesong hadde Liverpool et tilsvarende forsprang på Manchester City, men et tap på Etihad, etterfulgt av flere uavgjort-resultat førte til at de lyseblå kunne løfte troféet etter å ha slått Liverpool med ett fattig poeng.

Også når Suárez var Liverpool-spiller hadde de røde et godt utgangspunkt inn mot de siste rundene i ligaen i 2013/14-sesongen, særlig etter at de hadde slått tittelrival Manchester City fem runder før slutt. Et tap for Chelsea og poengdeling mot Crystal Palace i de påfølgende kampene sørget likevel for at det også den gangen var Manchester City som kunne løfte Premier League-troféet over hodet.

KNUST:
KNUST:  Suárez var utrøstelig etter at gullhåpet ble knust mot Crystal Palace i 2013/14-sesongen.

– En større prestasjon å vinne den gangen

Suárez nevner begge disse sesongene når han snakker med ESPN om hvordan Liverpool har gjort det så langt denne sesongen.

– Vi vet alle hvordan fotballen er. De hadde et lignende forsprang på et tidspunkt forrige sesong, og til slutt vant Manchester City ligaen.

– Vi holdt også på å vinne ligaen med Liverpool, med en gjeng unge spillere. Vi klarte det nesten, og det uten budsjettet som de har i dag. Gitt alt Liverpool har nå, så mener jeg likevel at det ville vært en større prestasjon dersom vi hadde vunnet ligaen den gangen, enn om de skulle vinne denne sesongen.

På lørdag spilles Crystal Palace – Liverpool på Selhurst Park, med avspark 16.00. Kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]