Må takle press og støy fra alle kanter:Slik holder Liverpool fokus i den intense tittelkampen

Liverpool-kaptein Jordan Henderson forteller at spillergruppen er fast bestemt på at ingenting skal få distrahere dem i jakten på ligagullet.

21. nov 2019 kl 20.18 Even Barka

Liverpool er blant klodens mest fulgte og støttede fotballklubber. Det fører til at det til enhver tid blir ment, sagt og skrevet noe om klubben og spillerne på laget, i både tradisjonelle og sosiale medier.

De rødkledde er svært bevisste på å la trykket utenfra påvirke dem i minst mulig grad.

– Manageren er veldig god på det. Han sørger for at fokuset på trening alltid er 100 prosent, samme hva. Det handler ikke om hva folk på utsiden sier, men om hva vi gjør. Å være fullt konsentrert er så viktig for oss, Jordan Henderson til klubbens egne nettsider.

PASSER PÅ:
PASSER PÅ:  Jürgen Klopp sørger for at presset Liverpools spillere merker fra omverden, ikke blir for stort.

– Setter standarden hver dag

Som kaptein på laget har Henderson naturlig nok et ekstra ansvar for å bidra til at de rødes treningshverdag er så bra som mulig.

Likevel sier han at flere av lagkameratene også tar på seg dette ansvaret uten å ha en formell lederrolle.

– Det handler ikke om hva folk på utsiden sier, men om hva vi gjør. Å være fullt konsentrert er så viktig for oss.Jordan Henderson

– Vi har mange store personligheter og flinke ledere i garderoben som sørger for at vi ikke slipper oss nedpå, og som setter standarden hver dag. Når du gjør det over lengre tid blir det en del av rutinene dine. Det gjør det bare lettere og lettere, sier han.

– Fra tid til annen må noen kanskje noen av oss, eller manageren gjøre noe som sørger for å holde standarden der oppe, og at fokuset forblir på topp. Alt sett under ett, har vi en fantastisk tropp som alltid har det fokuset, og som vil oppnå mer.

Nekter å miste bakkekontakten

Henderson har vært i Liverpool siden 2011. I løpet av de åtte årene har klubben kjempet seg tilbake til toppen av både engelsk og internasjonal fotball.

Suksessen skal ikke få gå dem til hodet, eller endre måten de behandler andre mennesker på, sier han.

– Det er kjempeviktig for meg. Du kan være fantastisk på banen, men du er nødt til å respektere folkene som er utenfor, og ikke bli høy på deg selv. Rett og slett være et lag som viser respekt og setter pris på det andre folk gjør for deg, understreker Henderson.

– Vi forsøker alltid å være slik, og det gjør meg glad som kaptein og spiller. Slik har det alltid vært i Liverpool, og slik bør det forbli.

GLAD:
GLAD:   Jordan Henderson gleder seg over hvordan Liverpool fremstår denne sesongen, både på og utenfor banen.

Vil knuse egne rekorder

I Champions Leage-møtet med Genk på Anfield, spilte Henderson sin 250. kamp for Liverpool.

– Du kan være fantastisk på banen, men du er nødt til å respektere folkene som er utenfor, og ikke bli høy på deg selv.Jordan Henderson

Kapteinen håper å få oppleve mange, mange slike kamper før han en dag setter karrierepunktum.

– Du kan aldri vite hva som venter rundt neste sving, men jeg håper jeg har mange kamper i vente. Jeg føler meg i god form, og at jeg er inne i en fin fase i karrieren. Det føles som om jeg har mer å gi, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]