– Jeg hater landskampene!

Jürgen Klopp har samme forhold til landslagspausene som mange supportere.

21. nov 2019 kl 14.25 Arild Skjæveland

Like etter at Liverpool hadde slått Manchester City i sesongens hittil største kamp, ble laget splittet opp og sendt på fly til ulike steder i verden.

Først nå returnerer spillerne, og kan starte forberedelsene til lørdagens kamp mot Crystal Palace. Allerede etter kampen mot City snakket han om det da han møtte pressen.

– Ja, fordi jeg hater landskampene! Fra et personlig ståsted, så hater jeg det bare. Sadio Mané spilte for Senegal i Eswatini. Det er kamper du ikke får vite noe om. Han gikk rett av etter pause, og du tenker «åh…». Slike situasjoner tar livet av meg, sier Jürgen Klopp et intervju med The Athletic.

– Det er bare det at du ikke helt hva som skjer. Vi prøver å finne ut hva vi kan gjøre. Så snart Sadio fikk en telefon kunne vi kontakte ham, men han er spilleren - ikke den som organiserer alt annet rundt. Det å håndtere sånne ting er ikke så kult.

– Mitt største problem

Klopp mener landskampene er den største utfordringen hans som manager.

– I den siste kampen før en landslagspause er det alltid tøft for meg. Dommeren blåser av, og jeg tenker «nå drar de». Det er det største problemet i mitt arbeidsliv.

– Vet du hvilken kamp jeg har satt mest pris på så langt, og kunne nyte? Det var Arsenal i Carabao Cup. Vi lå under 3-1, og jeg tenkte «kom igjen, ikke gi dem skader, ikke tap 4-1 eller 5-1, for det hadde ikke vært noe moro».Så startet vi å score igjen. Det var en kamp en kunne nyte - jeg har ikke mange av de.

– Guttene gjorde det til en spesiell kveld, og jeg elsket det. Atmosfæren var fantastisk. Vi har hatt mange gode øyeblikk på Anfield.

På ferie i Sør-Afrika

I landslagspausen har Klopp har vært på ferie i Cape Town sammen med sin kone Ulla. Han fikk spørsmål om han klarer å koble helt av når han er på ferie.

– Jeg vil si ja. Ulla vil trolig si nei, svarer Klopp.

– Men jeg er mye bedre. I ferien på sommeren, dersom den er på fire uker, så er den første uken vanskelig, og den siste uken vanskelig - men midt mellom så klarer jeg å koble av helt, sier han.

Tirsdag var Jürgen tilbake på treningsfeltet sammen med spillerne som ikke er på landslagsoppdrag og ungguttene. Nå starter forberedelsene inn mot helgen.

Crystal Palace - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]