Har hentet ny mann inn i støtteapparatet

Lee Richardson skal jobbe som idrettspsykolog

21. nov 2019 kl 14.10 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har hentet inn en ny mann inn i støtteapparatet sitt. James Pearce i The Athletic melder eksklusivt at idrettspsykologen Lee Richardson har blitt ansatt, og har sitt eget kontor på Melwood tre dager i uken.

Den tidligere Watford, Blackburn og Aberdeen-midtbanespilleren er hentet fra Hull City. Han har hatt en kort periode som manager i Chesterfield tidlig på 2000-tallet, før han skiftet karriere.

50-åringen har vært del av Sam Allardyce sitt støtteapparat som psykolog, både i West Ham og Crystal Palace, rapporterer The Athletic.

Har hatt folk i den rollen før

Under Brendan Rodgers ble det skrevet mye om at Liverpool brukte Steve Peters i en lignende rolle. Han var svært involvert i det britisk sykling, og har fått sin del av æren for at de vant såpass mange OL-medaljer.

Peters var ferdig i Liverpool da Klopp kom inn i 2015.

– Nå har vi «Rico». Han var spiller, så manager, og så studerte han idrettspsykologi. Han jobber for oss, og det er flott! Han jobber spesifikt med guttene, og jeg aner ikke hva de snakker om. Jeg er ikke interessert. Det er bare et fint tillegg, sier Klopp til The Athletic.

– Det handler bare om å ta neste steget. Det er vanskelig å finne de riktige folkene i enkelte deler av denne bransjen. Nå føler vi at vi har det ganske bra med ham ombord, og det er kult.

– Jeg må sørge for at spillerne forstår

Klopp har selv blitt omtalt som en psykolog for spillerne.

– Jeg vet ikke hva guttene tenker, men ja, jeg er ansvarlig for det. Når det kommer til å prestere, gi alt fysisk og sånne ting, og om hvor mye de ønsker å gjøre heller enn hvor mye de må gjøre, så er det min jobb slik jeg ser det, sier han.

– Om det er psykologi vet jeg ikke. Jeg har aldri tenkt på det slik. Selvsagt må jeg ha en innflytelse på hvordan de tenker.

– Det tar tid å skape en atmosfære der spillere hører på deg, eller der de kan fortelle deg om de har et problem. Jobben min er å følge dem nøye, og finne ut hva de gjør og hvorfor de gjør det. Dersom jeg kan forstå hvorfor de gjør det, så kan jeg han en påvirkning. Dersom jeg ikke vet hvorfor, så aner jeg ikke, sier han.

– Derfor sier jeg at dersom vi vinner, er det spillernes ansvar. Når vi taper er jeg den ansvarlige. Slik ser jeg det. Dersom vi taper så betyr det at beskjeden min ikke kom gjennom. Det er min jobb å sørge for at de forstår. For meg å sørge for at de forstår, så må jeg vite så mye som mulig om den.

– Jeg har allerede problemet med språket. Dersom jeg har enda et problem med å forstå guttene, så har vi et problem. Det å vite mer om guttene er den største hjelpen jeg kan få.

Crystal Palace - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]