– Fabinho var bestemt på å gå til Liverpool etter møte med Klopp

Klopp viste video og forklarte da Liverpool i all hemmelighet sikret seg Fabinho.

21. nov 2019 kl 13.44 Arild Skjæveland

Bare dager etter Champions League-finalen i 2018 kom meldingen om at Liverpool hadde kjøpt Fabinho fra Monaco. De helrøde betalte 43 millioner pund for brasilianeren, og det kom helt ut av det blå, uten spekulasjoner og ukesvis med skriverier i avisene.

Fabinhos svigerbror forteller hvordan det gikk i stand.

– Paris Saint-Germain, Manchester United, Manchester City og Juventus hadde også snakket med agenten hans, men det var Liverpool som gjorde et skikkelig forsøk på å signere ham, sier Ricardo Assis i et intervju med The Telegraph.

Han bodde sammen med Fabinho i Monaco i tre år.

– Klopp viste ham videoer av laget, og forklarte hvorfor han ønsket å kjøpe ham. Han gjorde det også klart at ting ikke kom til å være så enkelt at han ville gå rett inn på laget fra start. Fabinho forlot det møtet fast bestemt på å gå til Liverpool, forklarer Assis.

Har Mendes som agent

Fabinho er den Liverpool-spilleren som har Jorge Mendes som agent. Den mest kjente og innflytelsesrike spilleragenten i verden.

«Da Fabinho fikk sitt store gjennombrudd i gruppespillet av 2011 Copa Sao Paulo, Brasils største U20-turnering, ble han allerede fulgt tett av speidere sendt av Lucio Araujo, bror til den tidligere Barcelona-spilleren Deco som nå jobber med superagent Jorge Mendes», skriver Caio Carrieri i The Telegraph.

«Araujo snappet ham opp, og derfra gikk det raskt. Han gikk til Fluminense sitt akademi, ble kalt opp til Brasils U20-lag, og dro som 18-åring til den portugisiske klubben Rio Ave som var ledet av Nuno Espirito Santo, nå Wolverhampton-manager».

Fabinho var ikke der lenge, og gjennom kontaktnettet til Mendes ble han hentet til Real Madrid, der José Mourinho ønsket ham som erstatter for høyreback Daniel Carvajal som skulle selges til Bayer Leverkusen. Fabinho selv trodde ikke på at interessen fra Madrid var genuin før Mourinho banket på hotellromdøren hans, forteller Araujo.

Etter få sjanser for Real Madrid gikk veien videre til Monaco. Først på lån, og deretter permanent. Det var der han ble omskolert til sentral midtbanespiller - og i Jürgen Klopp sitt lag er han en av verdens beste i den rollen.

Crystal Palace - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]