Liverpools utrolige resultatrekke

Liverpool har ikke tapt en Premier League kamp med mer enn ett mål på over to år.

Under Jürgen Klopp har Liverpool blitt totalforvandlet. Fra å slite med å kvalifisere seg for spill i Europa, til å bli ett av de mest fryktede lagene i verden, og det er ikke uten grunn at lag sjelden gleder seg til å møte de røde fra Merseyside.

To år siden forrige stortap

Ikke bare har de blitt et lag som kjemper om sølvtøy i Europa, men også i den hjemlige ligaen har Liverpool blitt et lag å regne med, mye på grunn av at de endelig leverer resultater på løpende bånd. De har blitt et lag som presterer på et jevnt høyt nivå, og som sjelden taper.

På Anfield har ikke klubben tapt en tellende kamp på over ett år, siden Chelsea vant 1-2 i ligacupen i september 2018. I ligasammenheng må vi helt tilbake til 2016/17-sesongen for å finne et hjemmetap for Liverpool. Den gangen var det Christian Benteke og lørdagens motstander Crystal Palace som ble for sterke og vant 1-2. Men det er ikke bare hjemme Liverpool gjør sakene sine godt.

For også på bortebane har Liverpool blitt et fryktet lag, med en angrepstrio få kan matche, og et forsvar som begynner å bli bunnsolid. Dette har ført til at tap hører til sjeldenhetene, og stortap forekommer så og si aldri.

Faktisk har Liverpool snart spilt 80 Premier League-kamper på rad uten å tape med mer enn ett mål, en rekke som strekker seg mer enn to år tilbake i tid.

STORTAP:
STORTAP:  Philippe Coutinho og Alberto Moreno var to av spillerne som spilte for Liverpool forrige gang et lag slo dem med med enn ett mål. Emre Can og Ragnar Klavan var også en del av Liverpools kamptropp mot Tottenham i 2017.

22. oktober 2017 møtte Liverpool Tottenham på Wembley stadion, en kamp mange Liverpool-fans gjerne vil glemme. Dejan Lovren fikk en fryktelig opplevelse i hovedstaden, og ble byttet ut etter en halvtime. Tottenham slo Liverpool 4-1, noe som er forrige gang et lag slo Liverpool med mer enn ett mål.

Kan nå 80 mot Palace

Siden Tottenham slo Liverpool 4-1 på Wembley har Liverpool spilt 79 kamper i Premier League. På disse kampene har Klopps mannskap vunnet 59 kamper, spilt uavgjort i 16 kamper, og bare tapt fire ganger.

Forrige gang Liverpool tapte i Premier League var da de besøkte Etihad i januar, og mål fra Sergio Agüero og Leroy Sane sørget for at Manchester City beholdt alle poengene i en 2-1 seier.

2-1 var også resultatet da Liverpool tapte mot Manchester United i mars 2018, etter to tidlige scoringer fra Marcus Rashford.

De to andre lagene som har slått Liverpool i Premier League siden tapet mot Tottenham er Swansea og Chelsea. Begge lagene slo Liverpool 1-0.

Liverpool gjør det jevnlig

Og der ingen lag har slått Liverpool med mer enn ett mål på over to år, så har mer enn halvparten av kampene endt i en Liverpool-seier med to mål eller mer.

Hele 41 av 79 kamper har nemlig endt med at Liverpool har slått sin motstander forholdsvis komfortabelt. 15 ganger har de vunnet med to mål, mens det har endt med tremålsseier til Liverpool 14 ganger. Ved syv anledninger har Liverpool slått sin motstander med fire mål, og så mange som fire kamper har endt med femmålsseier.

Det forventes også at Liverpool unngår et stortap for 80. gang på rad i Premier League når Crystal Palace ønsker Liverpool velkommen til Selhurst Park på lørdag. Men dersom Palace får spillere som Wilfred Zaha i form blir det ingen enkel oppgave for Klopps menn å bevare den utrolige resultatrekken sin.