– Dette var min begravelse

Liverpool spiller så godt at det er smertefullt for Gary Neville.

11. nov 2019 kl 12.50 Kenneth Baraas

Det var en enormt viktig kamp som ble spilt på Anfield søndag kveld. Liverpool-spillerne presterte nærmest optimalt, og Jürgen Klopps mannskap holdt de tre poengene innenfor stadions murvegger.

– Jeg hørte de sa i studio at City kan komme tilbake, men da sa Roy Keane 'ikke mot et så godt lag som dette'. Keane har jaget ned lag med større ledelser i ligaen, men dette Liverpool-laget er noe eget, sa Neville til Sky Sports etter kampen.

Et spesielt lag

Dette var den tolvte ligarunden, og Liverpool leder ligaen med åtte poeng ned til Chelsea og Leicester - Manchester City følger poenget bak den mørkeblå duoen. Med andre ord, det er lenge igjen av sesongen, men Neville tror Liverpool har kvalitetene til å gå hele veien.

– For å vinne Champions League-finalen, må du være et spesielt lag. For å komme til to Champions League-finaler på rad, må du være et spesielt lag.

–Tenker man på sesongen hittil, og forrige sesong, så spiller Liverpool fotball som ligamestere, fortsetter ekspertkommentatoren.

Liverpool havnet som kjent ett poeng bak Manchester City forrige sesong, noe som ga en sur andreplass - det til tross for 97 poeng. En poengsum som ville gitt ligatittelen i 25 av de siste 27 sesongene.

TITTELVINNERE:
TITTELVINNERE:  Neville fremhever Liverpools prestasjoner i Champions League.

Begravelse

– Ja, både City, Chelsea og Leicester kan blande seg inn, men det skal noe ekstraordinært til. Den største risikoen er for mange kamper og turneringer, med fare for skader på nøkkelspillere som van Dijk og Mané.

- Alt peker mot ligagull for Liverpool. Det er ikke bare ledelsen til City på ni poeng, men det er stegene laget tar sesong etter sesong for å komme nærmere og nærmere. På et tidspunkt vil de komme dit, og per nå ser det ut som det må noe helt utrolig til for å stoppe dem.

Neville, som har vært Manchester United-supporter hele livet, fortalte videre om hvor smertefullt det er for ham å se dagens Liverpool-lag.

– For meg blir det ikke vondere. Dette var min begravelse. Det er derfor jeg går i svart dress med svart slips, sa den tidligere United-spilleren med en noe spøkefull undertone.

Programleder, Jack Wilkinson, fulgte opp med:

– Hvil i fred, Gary Neville.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]