– En fantastisk historie

Trent kan spille sin kamp nummer 100 mot Aston Villa.

2. nov 2019 kl 00.10 Jens Hapnes Rege

For ganske nøyaktig tre år siden startet Trent Alexander-Arnold sin første offisielle kamp for Liverpool mot Tottenham i ligacupen. I vår spillerbørs fra kampen fikk han følgende dom.

– Grei debut. Hadde noen klønete ballberøringer fra start og hadde også noe problem med plasseringen. Hadde noen gode klareringer. Fikk gult kort da han satte en neve i ansiktet på en motspiller.

SPE UNGGUTT:
SPE UNGGUTT:  Det var nok ikke mange som trodde at denne spe unggutten skulle stå med 100 kamper tre år etter debuten.

Det finnes flere eksempler på spillere som har fått mye bedre skussmål enn det i sin debut for førstelaget, men som aldri etablerte seg på førstelaget.

De mest optimistiske ga nok ikke opp Trent, men det var nok flere som tenkte at han kom til å føye seg inn i rekken av store talenter som aldri levde opp til forhåpningene.

På lørdag kan Trent få sin kamp nummer 100 for Liverpool.

Moden unggutt

På pressekonferansen før Villa-kampen var Klopp full av lovord til en av sine dyktigste elever.

– Han er så ung, og har så mye erfaring. En fantastisk historie. «Scouse hero». Det har ikke vært mange dårlige kamper blant de 100. Jeg håper at han holder seg frisk og skadefri, da er fremtiden lys for ham og oss, innledet han.

Trent Alexander-Arnold har vist sine gode holdninger gjennom sitt gode arbeid i samfunnet rundt klubben. Han bidrar blant annet jevnlig i tiltaket «An hour for others» og har blant annet brukt av egen inntekt for å lage baner i lokalområdet. Klopp skrøt også av scouserens gode holdninger på pressekonferansen.

– Han er en flott rollemodell, og måten han håndterer det er strålende. Han er avslappet, men tar ansvar. Det er en glede å jobbe med ham.

STILLER OPP FOR UNGGUTTENE:
STILLER OPP FOR UNGGUTTENE:  På torsdag var Trent tilstede på åpningen av Premier League Football Foundation Hub -til store glede for de fremmøtte ungguttene.

Ikke kun plankekjøring

Det har ikke bare vært oppturer på Trents reise til toppen. Underveis i de 99 kampene har det blitt stilt spørsmål ved spesielt fysikken og forsvarsspillet. 21-åringen har krummet nakken, arbeidet hardt og sørget for at høyrebacken er hans plass.

I et intervju med Liverpool Echo forklarer han at ikke ville være en av mange akademiprodukter som ikke ble værende på førstelaget.

– Jeg hadde i bakhodet at flere spillere tidligere hadde spilt et par kamper for førstelaget og endt opp på reservelaget igjen. Det ville jeg ikke. Jeg ville spille på det høyeste nivået, og jeg tenkte at hvis jeg fortsatte å arbeide hardt så kom jeg til å nå de målene.

Videre påpeker han at det først var når han spilte i Champons League-finalen at han følte seg som en skikkelig førstelagsspiller.

– Jeg tror den første Champions League-finalen var når jeg begynte å tenke som en senior. Da tenkte jeg at det ikke var noen vei tilbake på akademiet.

Som kjent har det ikke bare vært plankekjøring, og den nevnte finalen var en ny nedtur for scouseren. Allikevel mener han at det var en viktig del av lagets utvikling.

– Hvis vi hadde vunnet den kampen hadde vi nok ikke vært så gode som vi er i dag. Vi lærte leksa, og nå greier vi å kontrollere kamper.

GRUNNLAGET FOR SUKSESSEN?
GRUNNLAGET FOR SUKSESSEN?  Den skuffende Champions League-finalen kan ha lagt grunnlaget for den senere suksessen.

Leder over legender

Nå er 21-åringen nominert til den gjeveste individuelle prisen i fotballen, Ballon d’Or, og har flere kamper enn både Carragher og Gerrard hadde da de var 21 år gamle.

– Det er viktig for meg å være i nærheten av deres (Carra og Gerrard) numre, ettersom de var idolene mine, og det gjør meg stolt å høre slike ting.

– Årene har gått veldig fort, og jeg kan ikke huske alle kampene. Jeg trodde ikke at jeg skulle nå 100 kamper.

Den modne unggutten avslutter med å belyse viktigheten av å ikke ta noe for gitt, og fortsette å prøve å skape nye fine øyeblikker.

Får Trent og Liverpool et nytt fint øyeblikk på lørdag? Kampen starter 16.00 og sendes på TV2 Sport 1 og TV2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]