Første møte med Graham Potter

Manageren har fått mye skryt - men Brighton sliter på bortebane.

30. nov 2019 kl 13.46 Arild Skjæveland

Graham Potter startet sin managerkarriere i svenske Östersund, og det er virkelig en eventyrshistorie. 44-åringen ledet det svenske laget fra fjerdedivisjon, med 500 supportere på tribunen, og til 16. dels-finale i Europa League. Der slo de Arsenal 2-1 på Emirates Stadium, men røk ut etter 0-3 hjemme.

Den strålende innsatsen med klubben som kommer fra byen som er en 3,5 timer lang kjøretur fra Trondheim gjorde at Swansea ønsket å ta sjansen på ham.

Swansea hadde rykket ned, og slet økonomisk. Likevel førte han den walisiske klubben til en 10. plass i Championship, med en veldig offensiv og attraktiv spillestil.

Et mer spillende Brighton

Siden opprykket til Premier League, har Brighton vært kjent som et typisk gammeldags engelsk lag med fokus på det defensive. Evigunge Glenn Murray har vært kilden til mål, men de har vært mest kjent for sin forsvarsduo Shane Duffy og Lewis Dunk.

Denne sesongen har Brighton hatt ballen mer, og er et mer spillende lag. Da de tapte mot Manchester City hadde de 47 prosent ballbesittelse - det er imponerende tall på Etihad Stadium.

Det er et Brighton-lag som løper mye, så Jürgen Klopps lag må være forberedt på at det blir en annen oppgave enn tidligere møter med sørkystklubben.

I Brighton er de så fornøyd med Potter at de ga ham en ny seksårskontrakt (!) tidligere denne uken.

Sliter borte

Et av de store problemene Chris Hughton var borteformen. I sin første sesong oppe var de ligaens svakeste bortelag - med to seire av 19 mulige.

Forrige sesong var både Huddersfield og Fulham svakere - men tre av 19 er likevel ikke imponerende.

Potters første kamp som Brighton-sjef var på bortebane - og de slo Watford hele 3-0. Siden den gang har det dog blitt fire tap og én uavgjort, så bortespøkelset er noe som fortsatt henger over klubben. Nå skal de til en stadion der Liverpool ikke har tapt en ligakamp siden 2017.

Liverpool - Brighton spilles kl. 16.00, og sendes på TV 2 sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]