Hvordan blir Citys lag på søndag?

City begynner å få spillere tilbake fra skader. Disse ser ut til å starte på søndag.

7. nov 2019 kl 22.26 Jens Hapnes Rege

Spillerne som definitivt er utelukket til søndagens kamp fra Guardiolas mannskap er Leroy Sane, Aymeric Laporte og Oleksandr Zinchenko.

Sane pådro seg en alvorlig kneskade i Community Shield-kampen mot Liverpool, og ventes å være tilbake i trening i januar. Det er enda usikkert når Laporte kan returnere etter en alvorlig kneskade i sesonginnledning. Zinchenko ventes tilbake i begynnelsen av desember etter en kneskade.

Guardiola uttalte i slutten av oktober at den viktige defensive midtbanespilleren Rodri ikke var tilbake før etter landslagspausen, mens han på søndag sa at playmakeren David Silva ville være ute i 10-12 dager. Mot Atalanta måtte Ederson gi seg etter første omgang.

Mange hevet øyelokkene da Rodri denne tirsdagen var tilbake i trening en god stund før ventet. Ederson blir sannsynligvis klar før søndagens kamp, mens Silva nok også kan bli friskmeldt før den tid.

Variabelt forsvarsledd

Ederson har voktet buret i alle Citys Premier League-kamper denne sesongen, og det er ingen grunn til at det ikke skal fortsette hvis han blir kvitt skaden. Så langt har brasilianeren holdt buret rent fem ganger.

I forsvarsleddet virker Fernandinho og Kyle Walker spikret, mens den andre stopperplassen og venstrebacken virker mer usikker. Selv om nyinnkjøpet Joao Cancelo har fått noen kamper på høyrebacken i den siste tiden, ventes det at Guardiola ser til rutinerte Walker i denne kampen.

I kampen om den andre forsvarsplassen er Nicolas Otamendi helt ute i kulden, og i de siste kampene har John Stones vært Fernandinhos makker i midtforsvaret. Rodri ble foretrukket foran Stones før førstnevntes skade, og kan tre inn i stopperleddet dersom han blir spilleklar.

Det kan også tenkes at Guardiola ønsker Rodri i midtbaneleddet for å beskytte forsvaret i større grad enn Ilkay Gundogan gjør.

På venstrebacken tok Benjamin Mendy over stafettpinnen fra Zinchenko i hans skadefravær, men i de siste ukene har offensivt gode Angeliño, som ble kjøpt inn fra PSV Eindhoven før sesongen, lagt beslag på plassen. Vi forventer allikevel at Mendy bekler backen grunnet mer fartstid i laget, fokus på stabilitet defensivt og hans gode fysikk.

TILBAKE PÅ SØNDAG?
TILBAKE PÅ SØNDAG?  Rodri er friskmeldt og kan få en viktig rolle på søndag.

Defensivt sammensatt midtbane?

I midtbanetreeren er Kevin de Bruyne sikker. Dersom Guardiola velger å stole på Stones i midtforsvaret kan Rodri tre inn igjen på midtbanen om han er skadefri. Hvis spanjolen derimot trekkes ned i midtforsvaret starter nok Gundogan i den mest defensive rollen i midtbanetreeren.

Den tredje plassen i midtbaneleddet ser det ut som Bernardo Silva kommer til å starte i som følge av hans navnebror Silvas skadefravær. Phil Foden har også spilt i den rollen tidligere og kan være et alternativ.

Om Rodri starter i den defensive midtbanerollen kan også Gundogan spille i rollen, dersom Guardiola ønsker en veldig defensiv midtbanekonstellasjon.

Sterling fra start

Både Sterling og Aguero er spikret i startelleveren all den tid Sane er ute med skade.

UPOPULÆR:
UPOPULÆR:  Vi får nok en god dose piping mot Sterling på søndag.

Gabriel Jesus er en joker som kan endre kampbildet fra benken.

Følgende mannskap sendes nok ut mot Klopps menn hvis hverken D. Silva eller Rodri blir klare:

Ederson

Walker-Fernandinho-Stones-Mendy

B. Silva-Gundogan-De Bruyne

Mahrez-Aguero-Sterling

Spillet sparkes i gang klokken 17.30 på søndag mellom Liverpool og Manchester City. Kampen sendes på TV2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]