I Napoli er det full krise

Italienerne avga poeng hjemme mot RB Salzburg tirsdag kveld - men det er ikke det eneste problemet.

6. nov 2019 kl 09.54 Arild Skjæveland

Tirsdag kveld klatret Liverpool til topps i gruppe E, etter at Napoli kun klarte 1-1 hjemme mot RB Salzburg. Erling Braut Haaland ga østerrikerne ledelsen etter 11 minutter, før Hirving Lozano utlignet like før pause.

Napoli skapte en rekke store sjanser, men klarte ikke å score det andre målet som ville gjort at de fortsatt toppet gruppen, og sikret seg avansement i Champions League.

Napoli har ikke vunnet på fire kamper, og det skal være full krise i den italienske klubben. Ikke bare på grunn av resultatene. På sine fire siste kamper har de 1-1 mot SPAL, 2-2 mot Atalanta, 1-2 mot Roma, og gårsdagens 1-1 hjemme mot Salzburg.

Uønsket treningsleir

Italienske journalister, deriblant Tancredi Palmeri, rapporterer at det er mytteri i Napoli-troppen.

Ut av det blå skal klubbpresident Aurelio De Laurentiis ha beordret laget på en femdagers treningsleir, som ikke er ønsket av verken spillere eller manager. Meldingen skal ha kommet på radio.

Etter planen skulle spillerne bli kjørt rett på treningsleir etter kampen, men kaptein Lorenzo Insigne gikk til presidentens sønn og sa «vi går hjem. Fortell det til din far», og presidenten forlot stadion. Manager Carlo Ancelotti, som også var imot planene - valgte å ikke stille opp på pressekonferansen etter kampen mot Salzburg. Heller ikke Fernando Llorente ville snakke med media, selv om det er strenge regler for å stille opp når UEFA er arrangør.

Napoli kommer til Anfield onsdag 27. november. Uavgjort vil være nok til å sende de helrøde videre dersom Salzburg ikke tar tre poeng i Genk, mens Liverpool blir gruppevinner med én kamp til gode dersom de vinner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]