– Jeg er ikke en type som trenger å bli førstemann på månen

Jürgen Klopp prater VM for klubblag.

12. nov 2019 kl 08.28 Einar Kvande

Det er tydelig at Jürgen Klopp gleder seg til at hans Liverpool-lag skal delta i VM for klubblag, og han benekter at dette er en belastning for klubben midt i en travel Premier League-sesong.

De røde har sjansen til å vinne sitt tredje trofé i 2019 når de deltar i mesterskapet i Qatar om en drøy måneds tid.

– Jeg føler ikke noe press. Jeg ser dette som en mulighet. Det er ikke ofte du får sjansen til å delta i VM for klubblag, siteres Liverpool-manageren av Express.

– Som det europeiske laget må du vinne Champions League for å få lov til å delta i turneringen, så dette har allerede gjort det hele spesielt. Vi visste at det ville være stort å vinne Champions League, men vi hadde ingen erfaring med å delta i den europeiske supercupen. Vi spilte den finalen, og det føltes virkelig stort.

– Nå skal vi snart delta i VM for klubblag, og vi vil være godt forberedt, og vi ser frem til det. Guttene ønsker virkelig å spille i turneringen, så det blir veldig interessant. Det vil føles stort for oss, det er jeg 100 prosent sikker på.

En sjelden sjanse

Liverpool har aldri vunnet VM for klubblag, og det er Klopp fullstendig klar over.

– Når du representerer en klubb med en så lang og rik historie som Liverpool, er det sjelden du får sjansen til å vinne noe for første gang. Det faktum at dette er den eneste turneringen som klubben ikke har vunnet, gjør det til en spennende mulighet for oss.

Når vi først deltar i turneringen vil vi gi alt for å vinne den.Jürgen Klopp

– Jeg er ikke en type som trenger å bli førstemann på månen eller den første til å vinne VM for klubblag med Liverpool, men når vi først deltar i turneringen vil vi gi alt for å vinne den, slår Liverpool-manageren fast.

Klopp synes også det er interessant å møte lag som Liverpool normalt ikke får sjansen til å spille mot.

– Det er veldig interessant, men gjør det også vanskelig. Vi møter lag fra andre kontinenter, noe som ikke skjer ofte. Kanskje skal vi spille mot et mexikansk lag, og kanskje mot et brasiliansk lag. Det blir helt sikkert tøft.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]