– Jeg sier ikke: «Takk gud, nå slipper jeg de ukomfortable samtalene. Nå kan du ta dem».

Klopp om ansettelsen av Lee Richardson som idrettspsykolog.

22. nov 2019 kl 14.46 Arve Vassbotten

Torsdag ble det kjent gjennom et intervju med The Athletic at Jürgen Klopp har hentet inn idrettspsykologen Lee Richardson i støtteapparatet. Han har sitt eget kontor på Melwood, og jobber der tre dager i uken.

På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om han har sett noen effekt av arbeidet så langt.

– Ja, men det er ikke slik at vi tester ham, sa Klopp.

Konfidensielle samtaler

– For 20-25 år siden hadde man ikke keepertrenere, og hovedtreneren trente også keeperne, man hadde ikke fysiske trenere, men nå blir laget rundt laget større. Med idrettspsykologi var det en ny ting som folk tenkte: «trenger vi virkelig det» om.

– Det er ikke sånn at jeg ber han snakke med forskjellige spillere, og at han så gir meg tilbakemelding. Det er helt konfidensielt. Jeg er ikke involvert i det.

– Jeg har ikke endret meg likevel, det er ikke sånn at jeg sier: «Takk gud, nå slipper jeg de ukomfortable samtalene mer. Nå kan du ta dem». Det er bare et tillegg til alt vi forsøker å levere.

– Vi prøver å sørge for at guttene tas best mulig vare på, sa Klopp.

– Setter pris på ham

Richardson har selv spilt i Watford, Blackburn og Aberdeen, og hadde også en periode som manager i Chesterfield, før han skiftet karriere.

50-åringen har vært del av Sam Allardyce sitt støtteapparat som psykolog, både i West Ham og Crystal Palace.

– Med Lee Richardson er det spesielt bra at han var spiller selv, og manager, før han besluttet å bli idrettspsykolog. Han er en fantastisk, fantastisk person, noe som er viktig fordi du ikke trenger å overbevise guttene om å snakke med han. Han er en veldig interessant person, og guttene setter pris på å ha ham i nærheten, og at de kan bruke han når de trenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]