– Kane ville spilt foran Firmino

Tidligere Liverpool-spiller, Danny Murphy, mener Harry Kane ville startet foran Roberto Firmino.

15. nov 2019 kl 21.40 Kenneth Baraas

Den engelske fotballeksperten, som også har hatt et kort spilleopphold i Tottenham, snakket med talkSPORT, og temaet til diskusjon var Spurs-spissen.

Murphy fremhever viktigheten av antall mål når han snakker frem Englands landslagsspiss, som scoret hat trick mot Montenegro på torsdag.

– Ville City og Liverpool ønsket Kane om han var tilgjengelig nå? spør fotballeksperten, før han svarer selv.

– Jeg tror Kane ville vært foran Firmino i dagens Liverpool-lag.

– Rett og slett fordi jeg tror han ville scoret flere mål. Jeg elsker Firmino, men han er ikke Harry Kane.

– Ville forbedret Liverpool

Den tidligere midtbanespilleren understreker at Liverpools brasilianer er en fantastisk spiller, men mener Kane ville vært med på å forbedre laget til Klopp.

– Han er en briljant spiller, men det handler om hvordan man skal bli bedre.

Tottenham ligger for øyeblikket på 14. plass, 20 poeng bak Liverpool.

Forrige sesong scoret Sadio Mané og Mohamed Salah til sammen 44 ligamål forrige sesong, mens Firmino scoret 12 - Kane endte opp på 17 ligamål.

Best i sin rolle?

Nå er det ingen hemmelighet at Firmino har en annen rolle i Liverpool enn hva Kane har i Tottenham. Brasilianeren har blitt hyllet denne sesongen for sine bevegelser, pasninger i små rom, og evne til å sette opp lagkamerater.

Liverpool-spilleren gjør til tider rollen sin til perfeksjon, og hjelper Liverpools offensive vingspillere til scoringssituasjoner i Jürgen Klopps velkjente 4-3-3-formasjon.

Et eksempel på dette er antall målgivende denne sesongen. Foreløpig står Firmino med åtte målgivende i alle turneringer for klubblag, Kane kan skilte med én. Samtidig som Liverpool-angriperen har et gjennomsnitt på 1.4 «nøkkelpasninger» per 90 minutter, kontra Spurs-spissens 0.7, ifølge Liverpool.com.

Firmino har også over dobbelt så mange taklinger enn Kane. Brasilianeren bidrar med andre ord på andre måter enn Kane, og det spørs om engelskmannen hadde passet spesielt godt inn i Liverpools intense spillestil.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]