Mané bør gi ørnene mareritt

Det er ingen lag Sadio Mané scorer oftere mot enn Crystal Palace.

23. nov 2019 kl 11.27 Arve Vassbotten

Sadio Mané har scoret i de fire siste kampene der Liverpool har møtt Crystal Palace.

Ingen andre Liverpool-spillere i historien har scoret mer enn to ganger på rad mot ørnene fra London.

Overtidsscoringer

På Selhurst Park i fjor scoret Sadio Mané 2-0-målet tre minutter på overtid, som kom etter at Wan-Bissaka hadde blitt utvist.

Og i den dramatiske 4-3-kampen på Anfield i januar, var det Mané som avgjorde på overtid. Palace reduserte en gang etter det.

I 2017/2018-sesongen scoret han det eneste målet da Palace ble slått 1-0 på Anfield. Den gangen kom scoringen etter 73 minutter.

Og da Liverpool vant 2-1 borte, scoret Mané utligningsmålet etter 49 minutter, men Salah fikk da æren av å avgjøre.

Med sju mål totalt på ti kamper mot Crystal Palace, er det også laget han har scoret flest ganger mot, ifølge statistikkguruen Ged Rea.

Målrike oppgjør

Liverpool og Crystal Palace har møttes 20 ganger i Premier League, og det er i snitt scoret 3,6 mål på disse oppgjørene og tilsammen 72 mål. Bare to ganger har Liverpool gått målløse av banen.

Dette blir Jürgen Klopps fjerde besøk på Selhurst Park - og hans niende kamp totalt mot lørdagens motstander.

Palace er som kjent det siste laget som har vunnet på Anfield, i april 2017. De har faktisk slått de helrøde to ganger under tyskeren, og begge seirene har kommet på Anfield.

På Selhurst Park har Liverpool vunnet fire av fire siden Klopp tok over. Det ble 2-1 seier i 2015/16-sesongen, 4-2 i 2016/17, 2-1 i 2017/18, og 2-0 forrige sesong.

14 bortekamper uten tap

Liverpool har nå 14 strake kamper uten å tape på bortebane i serien, og jakter klubbrekorden på 31 kamper ubeseiret i serien. Nå er de på 29 kamper.

Liverpool har også veldig god statistikk i den første kampen etter landslagspauser.

På de siste ni kampene har de sju seiere og to uavgjort. Fire av seierne og en uavgjort har kommet borte, skriver Liverpoolfc.com.