Nå bruker Klopp alltid alle byttene sine

Stor endring fra de første sesongene.

23. nov 2019 kl 09.40Arve Vassbottenarvaldo

Da Liverpools spilte uavgjort mot West Ham i februar gjorde Klopp to bytter. Xherdan Shaqiri og Divock Origi kom inn, men det var det som ble foretatt av Klopp den dagen.

Men siden da har han alltid brukt alle sine mulige bytter i Premier League-kamper. 75 av 75 bytter er gjort, skriver Liverpool Echo.

Firmino og Henderson ofte byttet ut

Richard Jolly, som har skrevet artikkelen, mener alle byttene nok kommer som et resultat av den høye intensiteten Klopp krever av sine spiller - og at han trenger de friske bena han kan.

To av spillerne som ofte byttes ut er Roberto Firmino og Jordan Henderson, to spillere som er tett oppi mange situasjoner og som løper mye.

De som oftest kommer inn er spillere med stor arbeidskapasitet, nemlig James Milner, Divock Origi og Alex Oxlade-Chamberlain.

24 av 36 bytter er med spillere som kan defineres som midtbanespillere.

Ikke bare bytte av arbeidshester

«Gapet mellom de beste og resten i troppen er mindre på det området enn i angrep og forsvar, og midtbanespillerne hans er så anvendelige at noen kan komme inn i angrep og andre lenger bak. Likevel handler det ikke bare om å bytte ut arbeidshester. Hvis suksessen med Klopps bytter de siste 15 månedene er bemerkelsesverdig, så er også variasjonen av bytter det. De har vist evnen til å se hva kampene trenger», skriver Jolly.

Hvis man ser tilbake til 2016-2017 gjorde Chelsea 114 av 114 bytter i Premier League, Klopp brukte 90. Sesongen etter var det 111 fra Liverpool og 109 sist sesong.

«Kanskje hadde han for stor tro på startelleveren. Kanskje manglet Liverpool bredde i stallen», skriver Jolly om endringen fra de første årene, men peker også på at belastningen på spillerne har økt betraktelig disse årene.