46.Adam Lewis

Venstreback

Adam Lewis er en anvendelig spiller som både kan spille venstreback, sentralt i forsvaret og på venstresiden på midtbanen.

En lokal spiller som har gått gradene på U-nivå og en av flere som venter tålmodig på muligheten til å spille på øverste nivå. Har spilt på fire ulike U-landslag for England og er en spiller det forventes mye av. Han var en del av Rainhill High School og har vært på akademiet siden U16. Var kaptein på U18-laget med Steven Gerrard som trener og tok også steget inn på U23-laget. Skrev en profesjonell kontrakt med klubben i desember 2017 og en forlengelse i februar 2019.

19-åringen spilte hele forrige sesong fast på U23-laget og ble flyttet opp til Melwood. En fyrrig scouser er han en av dem som står fremst i køen når det er snakk om neste spiller som skal komme fram fra egne rekker, og da ikke minst følge i fotsporene til Trent Alexander-Arnold og være en lokal gutt i tillegg. Det at Alberto Moreno har forlatt klubben kan gjøre at venstreback er en posisjon hvor det ikke er den lengste veien frem. Han vil ha en konkurrent i den friske Yasser Larouci.

Adam har et meget pålitelig venstreben, som bidrar til at han er noe av en dødballspesialist på U23. Han er i tillegg en ledertype som er flink til å legge negative tanker bak seg. Det at Klopp liker sine backer offensive, nærmest som vingbacker vil passe ham bra. Lewis er også i ferd med å fylle seg litt ut, og som vil hjelpe ham ytterligere når neste utfordring blir å møte seniorspillere. En uredd type vil en vente at han finner seg fort til rette blant de såkalte stjernespillerne i førstelagstroppen, hvor han vil ha en utmerket læremester i Andy Robertson.