48.Curtis Jones

Midtbane

DatoTypeKampHB
05.01.20 FALiverpool - Everton1071'
25.09.19 EFLMK Dons - Liverpool02
07.01.19 FAWolverhampton - Liverpool2170'
30.10.19 EFLLiverpool - Arsenal55e.e.o. (5-4 str.)63'55'
07.12.19 PLBournemouth - Liverpool0376'

Scouseren har bemerket seg i aldersklasser over sin egen og imponert stort på kort tid.

Den driblesterke Toxteth-gutten, som har vært i klubben siden U9-nivå, fikk som U16-spiller debuten for juniorlaget i 2016/2017-sesongen, og ble raskt en sentral brikke på laget.

Selvsikker og direkte oppsøker den offensive midtbanespilleren ofte situasjoner hvor han kan utnytte én-mot-én-ferdighetene sine, åpne opp rom og spille en gjennomtenkt ball fremover eller skyte.

Han er fotballklok med god teknikk, god med begge bein og løpssterk, og har etter en god fjorårssesong spesielt markert seg for Steven Gerrards U18 og i Europa med U19 i 2017/2018-sesongen, og i januar fikk han debuten for U23. Rett etter å ha fylt 17 år samme måned, fikk han sin første proffkontrakt med klubben 1. februar 2018.

U17-landslagsspilleren hadde trent med mannskapet til Jürgen Klopp flere ganger tidligere, men i april 2018 fikk han med noen få andre akademispillere være fast på Melwood i forbindelse med Champions League-kvartfinalen og Merseyside-derbyet, og ble inkludert i 18-mannstroppen til den siste, på Goodison, hvor han satt på A-lagsbenken for første gang.

Det at han har vært på Melwood sammen med førstelagstroppen i over et år viser hvilken tillit han har i trenerstaben til LFC. Det samme at han ikke ble benyttet i det hele tatt for U18 sist sesong, inkludert juniorcupen, men var fast inventar på U23 og det som nå i praksis er reservelaget. Scouseren fikk sin første store sjanse mot Wolves i FA-Cupen sist sesong, og i ærlighetens navn falt han noe igjennom. Han greide ikke å gjøre seg så synlig som en midtbanespiller av hans type ønsker. Til hans forsvar var det på et reservepreget Liverpool, og så er han fortsatt bare 18 år. Hvis han fortsatt skulle stange litt i sin utvikling, og det blir lite med muligheter i cupkamper, vil en forvente at det blir aktuelt med et utlån for Curtis.