Supertrioen har kun Steven Gerrard foran seg

Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino har klatret raskt på toppscorerlistene.

5. nov 2019 kl 08.23 Arild Skjæveland

I kveld skal Liverpool møte et Genk-lag som aldri har vunnet en Champions League-kamp, og som slapp inn hele seks mål i sin forrige bortekamp i turneringen - da de møtte RB Salzburg i første kamp.

Da Liverpool gjestet belgierne for snart to uker siden scoret de helrøde fire. Alex Oxlade-Chamberlain scoret to, der det ene var et fantastisk mål med utsiden av foten, mens Sadio Mané og Mohamed Salah scoret ett hver.

Nå er det forventet at Jürgen Klopp kommer til å gjøre endringer på laget, og med Manchester City i neste kamp er det ikke sikkert at vi får se alle tre fra Liverpools giftige angrepstrio - men dersom vi får det, kan det være en mulighet til å pynte ytterligere på et så langt fantastisk scoringssnitt.

Bare Gerrard ligger foran

Steven Gerrard er nemlig den spilleren i klubbens historie som har scoret flest mål i Champions League og den gamle Serievinnercupen. Stevie stoppet på 30 scoringer.

Han er faktisk den eneste som har scoret flere enn Salah, Mané og Firmino for klubben i akkurat denne turneringen, der Liverpool har så stolte tradisjoner.

Nå skal det tas med at en spiller langt flere kamper i denne turneringen nå enn man gjorde før omleggingen, da en også måtte være regjerende mester eller ligamester for å delta. Likevel sier det litt om hvilken suksess de helrøde har hatt i turneringen siden de kom med igjen i det gode selskap.

Tar vi med alle scoringer i Europa, er det fortsatt Gerrard som topper, med 40. Bak ham følger Michael Owen på 22 og Ian Rush på 20 - så Salah (19) og Mané (18) lurer like bak.

Liverpool - Genk spilles kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]