12 måneder med gullmerket på brystet - men i Premier League blir det ikke tillatt

Liverpool får kun bruke merket som viser at de er verdens beste klubblag i Champions League og FA cupen.

22. des 2019 kl 08.50 Arild Skjæveland

Lørdagens seier i VM for klubblag gjør at Liverpool nå kan vise hele verden at de er verdens beste klubblag med FIFAs gullmerke på brystet.

Frem til en ny vinner er kåret, tidligst om 12 måneder, kan Liverpool ha merket på brystet. Det er ikke et lite og beskjedent merke heller - 7,8 ganger 5,7 centimeter i størrelse. Jürgen Klopp sitt lag skal bli tildelt merket på en seremoni, ifølge Liverpoolfc.com.

– I henhold til retningslinjene for bruk, kan Liverpool bruke FIFAs verdensmestermerke fra dagen de blir mestere, til og med finalen i neste utgave av turneringen, sier er en talsperson for FIFA til klubbens hjemmesider.

Det er kun førstelaget som får ha det på draktene - og det kan ikke trykkes på andre plagg enn drakter.

HELTEN:
HELTEN:  Roberto Firmino scoret sent både i semifinale og finale da Liverpool vant VM for klubblag.

Ikke tillatt i Premier League

Real Madrid har vært regjerende verdensmestere for klubblag i 1098 dager, og har brukt merket på draktene i alle kamper - inkludert ligakampene i La Liga.

BRUKES I LA LIGA:
BRUKES I LA LIGA:  Real Madrid har fått brukt sitt merke i La Liga, men der er det andre regler.

Slik blir det ikke for Liverpool - ettersom Premier League-reglementet ikke tillater det.

Turneringens status har en høyere status i Spania enn det den har i England, der toppkampen mellom Manchester City og Leicester ble spilt samtidig som finalen gikk i Doha.

Det betyr at laget i utgangspunktet kun får bruke det i årets Champions League, og i neste års gruppespill. I FA cupen kan de helrøde søke om å få ha merket på draktene.

Gini Wijnaldum snakket om merket som en del av motivasjonen til å vinne VM for klubblag da han snakket om turneringen i november.

– Når jeg snakker om turneringen med venner og familie, så snakker alle om merket. Det er noe du vil. Hver gang du ser på drakten minner det deg om at du har vunnet VM for klubblag, sa han den gang. Nå fikk han det som han ville

Liverpool kan tidligst bruke merket i FA cupen 5. januar, dersom de søker. Der er Everton motstander - og det er kampen der Takumi Minamino kan få sin debut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]