VG Sportens nyhetssjef:– Den mest populære kampen som er vist

Liverpools semifinale skapte stor interesse hos VG, og enda større blir det til lørdag.

19. des 2019 kl 18.38 Kenneth Baraas

Liverpool gjorde det meget underholdende i gårsdagens kamp, da Jürgen Klopp måtte kaste innpå Sadio Mané, Trent Alexander-Arnold og Roberto Firmino for å sikre finaleplass i sluttminuttene.

Sistnevnte pirket inn 2-1-scoringen, og Liverpool-spillerne kunne puste lettet ut kort tid før kampllederen blåste i fløyta for siste gang.

Det fikk også mange norske fotballsupportere med seg. Liverpool.no tok kontakt med VG Sportens nyhetssjef Aslân Farshchian, for å høre om interessen rundt de rødes første kamp i VM for klubblag.

Liverpool engasjerer

– For oss er det den kampen som har skapt mest interesse. Det merkes at Liverpool er en veldig stor klubb i Norge, og at det var mange som ville se kampen. På forhånd snakkes det om at det «bare» er klubb-VM, men når det kommer til kampdag, og de beste spillerne er i aksjon, er det mange som ønsker å se dette. Vi har merket en veldig god interesse.

Han ønsker ikke å dele noen tall.

– Men det er den mest sette og mest populære kampen vi har hatt på VG+ til nå, forteller Farshchian.

VG+ har ikke vist fotballkamper i en altfor lang periode, men har rukket å vise kamper fra blant annet Spania og England, samt kamper hvor nordmenn har figurert.

– Vi har ikke vist kamper så lenge, men VG+ har sendt kamper med Ødegaard og Braut Haaland, vi viste Arsenal og Everton i sommer, og også El Clasico i samarbeid med Strive.

– Men dette ble et helt annet nivå for vår del, sier Farshchian.

SIKRET FINALE:
SIKRET FINALE:  Roberto Firmino satte inn den avgjørende scoringen.

Ingen tekniske problemer

For å se Liverpools kamper i sluttspillet trenger man VG+-abonnement, og det er det flere som har skaffet seg for å se Premier Leagues ligaleder i aksjon.

– Vi har absolutt merket pågang. Det var mange som tegnet abonnement for å se kampen, og det er veldig gledelig å se. Det er stor interesse for Liverpool, for eksempel fra supporterklubben. Vi hadde tro på at det skulle være mange som ønsket å se kampen, men det har vært mer enn vi håpet på, fortsetter VG sportens nyhetssjef.

I forkant av mesterskapet har det vært noe bekymringer rundt det tekniske, slik det alltid blir når en «ny» leverandør på markedet skal sende kamper.

– Vi har vist hele VM til nå, uten noen store problemer. Det eneste var litt problemer med signalene som vi får inn fra arrangøren i den første semifinalen, da hakket det litt, men det ordnet seg raskt.

– Vi har ikke fått noen meldinger etter Liverpool-kampen. Det var veldig stor trafikk, men VG er godt vant med mye trafikk rundt for eksempel store nyhetshendelser. Alt det tekniske rundt kampene fungerte veldig bra, påpeker Farshchian.

– Jeg tror ikke det vil bli noe problem under finalen heller. Som sagt sender vi ofte live fra store hendelser. Det kan skje uforutsette ting, men ingenting tyder på at det ikke skal gå bra.

Utvidet sending

Klokken 18:30 på lørdag spilles finalen mot Flamengo, og da utvider VG sendingen før kamp.

– På lørdag vil vi ha lengre sending. Vi går på cirka 17:20, og vil ha fokus på Liverpool-kampen fram til kampstart.

– I stedet for Jamel Rake, blir det Christina Paulos Syversen som leder sendingen. I tillegg til Thomas Myhre og Petter Veland, blir Leo Doria, ekspert på søramerikansk fotball, også med oss i studio. Slik jeg forstår det på ham, så er denne kampen det største et søramerikansk lag kan vinne - større enn regionale turneringer, avslutter Farshchian.

Liverpool - Flamengo spilles kl. 18:30 lørdag, og vises på VG+

Har du innspill til journalisten?
[email protected]