Dette er slett ikke første gang Liverpool spiller kamp to dager på rad

Faktisk var dette ganske så vanlig i gamle dager.

18. des 2019 kl 14.00 Einar Kvande

Ifølge Liverpoolfc.com er det faktisk 104. gang i klubbens historie at Liverpool spiller kamper to dager på rad. I går tapte som kjent U23-laget 5-0 for Aston Villa i kvartfinalen i ligacupen, mens førstelaget skal bryne seg på mexicanske Monterrey i semifinalen i klubb-VM i Qatar i kveld.

Det settes en klubbrekord i kveld. Det er bare 21 timer og 45 minutter mellom de to kampene. Den gamle rekorden lød på 23 timer og 30 minutter. Det skjedde både i 1897/98 og 1923/24. I gamle dager var det slett ikke uvanlig med kamper to dager på rad i romjulen, som det høye antallet med kamper to dager på rad da også indikerer.

Vi må tilbake til 1986 for å finne sist Liverpool spilte kamper to dager på rad. Da vant de 1-0 borte mot Sheffield Wednesday den 27. desember, etter at de hadde tapt med samme siffere for Manchester United hjemme på Anfield 2. juledag.

Tre finaletap

Liverpool har forøvrig spilt i tre finaler i klubb-VM, men har ikke klart å vinne noen av gangene. De møtte Flamengo fra Brasil i 1981, Independiente fra Argentina i 1984 og Sao Paulo fra Brasil i 2005. På lørdag kan det bli en ny finalen mot Flamengo om Jürgen Klopps menn gjør jobben mot Monterrey i Qatar i kveld.

Monterrey må klare seg uten den tidligere Tottenham-spissen Vincent Janssen på grunn av skade. Vingen Aviles Hurtado er langtidsskadet etter at akillessenen røk i september.

Deres 28 år gamle spiss Rogelio Gabriel Funes Mori er tvillingbror til den tidligere Everton-stopperen Ramiro Funes Mori.

Monterrey - Liverpool spilles kl. 18:30 onsdag, og vises på VG+

Har du innspill til journalisten?
[email protected]