– Fotballen er en business, men jeg legger alltid press på meg selv for å være lykkelig

I et uformelt intervju spørres Wijnaldum ut om sine egenskaper utenfor banen, de beste stadionene i England, og hvem som er best i FIFA.

5. des 2019 kl 14.21 Kenneth Baraas

Gini Wijnaldum fikk æren av å avslutte gårsdagens fest på Anfield med Liverpools femte scoring, i 5-2-seieren over Everton.

Tidligere Premier League-spiller David Meyler intervjuet nederlenderen for den offisielle Youtube-kanalen til Premier League.

Der fikk Wijnaldum spørsmål om sin fotballkarriere, men også mye annet utenfor banen.

– Jeg hadde en god samtale med manageren (Klopp), og etter det ville jeg gå til Liverpool. Jeg er lykkelig for at klubben signerte meg, sier Wijnaldum.

– Tidligere visste jeg kun om Liverpool fra Match of the Day (BBCs Premier League-program), og så spillere som Owen og Gerrard. Debuten mot Arsenal var spesiell, og jeg var veldig glad for å kunne spille i Liverpool-trøya.

Videre forteller midtbanespilleren om noen av sine første mål i den røde drakten.

– Jeg husker mitt første mål godt (Watford, 2016). Jeg kom fra benken, Sturridge skøyt, og jeg var der på returen.

– Jeg husker også målet mot Huddersfield (2017) veldig godt. Det var spesielt, fordi jeg spilte mot broren min. Vi byttet drakter etter kampen, fortsetter 29-åringen.

Meyler roser Wijnaldum for alltid å ha et godt humør, og spør om hvorfor han alltid spiller med et smil om munnen.

– Det er fordi jeg er lykkelig.

Fotballen er i dag også en business, så gleden forsvinner innimellom. Men jeg legger alltid press på meg selv for å være lykkelig, sier spilleren som er kjent for sitt brede smil.

Humor, mote, rapping og FIFA

Videre skal Wijnaldum analysere og rangere sine ferdigheter utenfor banen fra 1-100.

– Mote? Jeg kan like det, men jeg liker best å ha på meg treningsdress. Med været som er i England for tiden, er det enkelt å bare ta på seg treningstøy, og gå ut. 80, tror jeg.

Humor:

– Jeg bare gjør morsomme ting, så 99 kanskje. Jeg er en morsom type, jeg ler mye, og liker å slå an vitser. Bare spør Sadio (Mané), sier Wijnaldum med et smil.

FANT ÅPNINGEN:
FANT ÅPNINGEN:  Wijnaldum avsluttet trygt og sikkert ned i Jordan Pickfords venstre hjørne.

Rapping og synging:

– Jeg skulle ønske jeg kunne rappe. Helt klart en karriere jeg kunne sett for meg utenfor fotballen. Ryan Babel er god til å rappe, men jeg er ikke helt der. Jeg kunne gitt meg selv 0, men vi får si 50, da.

– Synging er det verre med. Jeg er trolig bedre til å rappe, så her tror jeg vi må gi 30 eller 40.

FIFA:

– 99, kommer det kontant fra midtbanespilleren.

– Jeg er ikke så god, men man må være selvsikker. Brewster er redd for å møte meg. Jeg spurte om vi skulle spille, men han hadde ikke lyst. Han mente han hadde alt å tape, og jeg alt å vinne.

Den komplette spilleren

Wijnaldum får i oppgave å sette sammen den perfekte FIFA-spilleren med egenskapene til spillere i ligaen.

Nederlenderer velger Adama Traoré på grunn av farten, Harry Kane sine skuddferdigheter, Jorginhos pasninger, Mohamed Salahs driblinger, Virgil van Dijks defensive egenskaper og sin egen fysikk.Det skal sies at Wijnaldum trolig misforsto i starten, og trodde han måtte velge spillere fra andre klubber enn Liverpool.

Favorittstadion bortsett fra Anfield:

– St. James´ Park. Ja, jeg spilte der i mange år, men jeg liker den. Tottenham på Wembley var også imponerende. Arsenals er også fin. ​

Se hele intervjuet øverst i saken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]