Leicester ser veldig gode ut, og vil trolig vinne sin niende kamp på rad

Brendan Rodgers sitt lag lar ikke Liverpool stikke av på toppen.

13. des 2019 kl 12.14 Arild Skjæveland

I helgen spiller nummer 1 mot nummer 20, og nummer 2 mot nummer 19 i Premier League.

Liverpool er soleklare favoritter hjemme mot tabelljumbo Watford kl. 13.30, men når den kampen er over er Leicester nesten like store favoritter hjemme mot Norwich i en kamp med avspark kl. 16.00.

Brendan Rodgers sitt lag er åtte poeng bak Liverpool, og har vunnet åtte ligakamper på rad. En får god odds dersom en tror seiersrekken ikke kommer til å strekke seg til ni.

Det er god stemning i Liverpool om dagen, men det er det også hos The Foxes. Rodgers har signert en ny langtidskontrakt, og har forsikret supporterne om at laget ikke kommer til å selge noen spiller i januar. Manchester United har blant annet blitt linket til James Maddison, men det kommer ikke til å skje ifølge manageren.

TABELLEN:
TABELLEN:  Leicester er åtte poeng bak Liverpool.

Vardy mestscorende i Europa

Siden Brendan Rodgers ble ansatt som manager for Leicester 3. mars, har Jamie Vardy scoret 25 mål i Premier League.

Det er flest i Premier League, men også mest i de ulike toppligaene i Europa. Han har to ligamål mer enn Robert Lewandowski og Lionel Messi (25) i samme periode.

Vardy har nå scoret i åtte kamper på rad!

Storkamper i jula

Med Manchester City 14 poeng bak Liverpool, har en nå kommet i en slik situasjon at en faktisk må håpe at Pep Guardiolas lag tar poeng fra Leicester når de møtes lørdag 21. desember. Det er samme dag som Liverpool forhåpentligvis spiller finale i VM for klubblag. Kampen på Etihad Stadium har avspark én time før.

Ingen lag har tatt igjen et forsprang på 14 poeng i engelsk toppdivisjon. De lyseblå fra Manchester er ikke hvem som helst, men nå må en si at Leicester ser Liverpools største trussel om årets ligatittel.

Dersom både Liverpool og Leicester vinner til helgen, slik de fleste forventer, vil Liverpool ha 49 poeng og Leicester 41 før kampen på Etihad Stadium.

Skulle Leicester vinne den, er luken på kun fem poeng når Jürgen Klopps lag kommer hjem fra Qatar og skal møte Vardy og co på King Power Stadium på Boxing Day. LFC vil ha en kamp til gode - men så tett vil en helst ikke ha det!

Liverpool - Watford spilles lørdag kl. 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium. Leicester - Norwich spilles kl. 16.00, men sendes kun i opptak på TV 2 Sport Premium 2 kl. 20.05.

ÅTTE PÅ RAD:
ÅTTE PÅ RAD:  Jamie Vardy har scoret i åtte Premier League-kamper på rad.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]