Ti poengs ledelse til jul har ikke alltid vært nok til å bli ligamester

Liverpool har heller ingen god statistikk de årene de har ledet til jul.

24. des 2019 kl 23.48 Torbjørn Flatin

Liverpool leder 10 poeng for Leicester og 11 poeng foran Manchester City, og har en kamp til gode, når julen ringes inn i England.

Tre ganger tidligere har det skjedd at et lag har hatt en tilsvarende eller større ledelse på samme tidspunkt i Premier League. To ganger har lederlaget endt opp med tittelen, en gang ble det helsprekk.

For Liverpools supportere er det heller ikke hyggelig lesing å registrere at de røde har ledet ligaen før runden 26. desember tre ganger, og ingen sesonger har det blitt gull.

Klassisk tap på Anfield

Premierleague.com kan fortelle at Manchester United ledet med 12 poeng i 1993, etter 52 poeng på 21 kamper, og de hadde ikke noe problem med å holde inn til sitt andre ligagull på rad.

Vi husker at Manchester City endte opp på 100 poeng i 2017/18, i en sesong hvor de ledet med 13 poeng til jul.

Det tredje tilfellet er det klassiske eksempelet i 1995/96, hvor Newcastle hadde med sitt underholdende lag under Kevin Keegan hadde 10 poeng på Manchester United etter 45 poeng på 19 kamper. Den neste kampen var imidlertid mot nettopp United 27. desember, og hvor et tap for Newcastle startet et mareritt av en innspurt som inkluderte 3-4 foran The Kop.

Mistet ledelsen

Liverpool har faktisk ledet ligaen både i 2008/09, 2013/14 og 2018/19, og endt opp med å bli nr. 2 hver gang.

I 2008/09 ble en svak periode under Rafael Benitez på nyåret skjebnesvangert, etter at de hadde sju poengs ledelse med to kamper mer spilt da juleklokkene lød. En god innspurt, som inkluderte 4-1 seier mot den kommende mester Manchester United på Old Trafford, ble ikke nok.

2013/14 vil mange huske, hvor ledelsen til Manchester City var et poeng ved jul, og de to endte opp to poeng etter ved sesongslutt. Etter å ha ledet med ni poeng og to kamper mer spilt enn City, med tre kamper igjen å spille.

I fjorårets sesong fulgte Liverpool og Manchester City hverandre som en skygge, hvor de røde fra Anfield startet og sluttet best, men en svak periode i januar og februar ble skjebnesvangert. Til jul var Henderson & Co i front med fire poeng etter 48 poeng på 18 kamper, mens lagene til slutt endte på 98 til City og 97 til LFC.

Toppkamp 2. juledag

Trøsten får være at Liverpools tall så langt i 2019/20 overgår alt annet som er referert til ovenfor.

Leicester vil nok drømme om en gjentakelse av 1995/96, siden de 2. juledag umiddelbart får en mulighet til å knappe inn på forspranget til lederlaget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]