VM for klubblag er Liverpools 47. store trofé

På fjerde forsøk vant de helrøde VM for klubblag.

22. des 2019 kl 11.03 Arild Skjæveland

VM for klubblag regnes som et «stort trofé», og går dermed inn i Liverpools allerede store samling.

Ligamesterskap: 18
Serievinnercupen/Champions League: 6
UEFA cupen: 3
FA Cupen: 7
Ligacupen: 8
UEFA Super Cup: 4
VM for klubblag: 1

Det er troféene som regnes som «store», og som klubben selv skryter av i sine historiebøker. Titler som Community Shield tas ikke med i beregningen her.

Det var ikke populært blant Manchester United-supportere da Sky Sports sent lørdag twitret om de helrødes 47 store troféer - som er to flere enn de har i troféskapet sitt på Old Trafford.

Manchester United har vunnet VM for klubblag to ganger tidligere. Liverpool har tre finaletap, før det endelig gikk riktig vei lørdag kveld.

Må fikse på veggene igjen

Liverpool FC har en vegg på Melwood som de kaller «The Champions Wall» - og har en lignende i tunnelen på Anfield som heter «The Walk of Champions». Nå må det gjøres plass til et nytt trofé på begge veggene.

MELWOOD:
MELWOOD:  Denne veggen er på Melwood, og må få en oppgradering.

– «The Champions Wall» på Anfield er enorm, så vi gleder oss til dra tilbake dit og forhåpentligvis få se det, sier Trent Alexander-Arnold til FIFA.com.

– Jeg tror dette er det eneste troféet klubben ikke har vunnet, så det å kunne vinne det nå er stort for oss. Det gjør at vi skriver oss inn i historiebøkene, og sørger for at vi blir husket som et veldig bra Liverpool-lag. Dette er en spennende tid å være Liverpool-spiller, sier høyrebacken.

ANFIELD:
ANFIELD:  Denne veggen er på Anfield, og må også få en oppgradering.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]