– Jeg er ikke en nervøs person

Jürgen Klopp om presset han og spillerne nå opplever foran serieinnspurten.

3. feb 2019 kl 09.18 Arve Vassbotten

Det hevdes at man kunne merke nervøsiteten på banen og på tribunen mot Leicester, og at det påvirket både spillet og stemningen på Anfield. Men er det en person som ikke oser nerver, så er det Jürgen Klopp.

– Jeg er ikke en nervøs person. Og jeg var ikke nervøs før den første tittelen (i Tyskland). Sånn er det bare. Men ja, erfaring viser at måten jeg gjorde det på tidligere virket, så jeg forandret det ikke, sier Jürgen Klopp til Telegraph og Liverpool Echo.

Følte seg ikke annerledes

To ganger førte Klopp Borussia Dortmund til seier i Bundesliga.

– Er det som skjedde med Dortmund en hjelp? Ja, men selvsagt hadde jeg endel ferdigheter før jeg vant den første. Jeg følte meg ikke annerledes da jeg vant tittelen første gang, sammenlignet med den andre.

– Det eneste jeg visste var at man må gjøre de riktige tingene så ofte som mulig, å holde seg fokusert på veien, ikke tenk på andre ting rundt deg, og gjør så godt du kan - så ofte du klarer. Og er du bra nok da, så vil det skje. Hvis ikke, vil det ikke skje. Det er ganske enkelt, sier Klopp.

Har vist at de håndterer press

Klopp mener Liverpool-spillerne har vist at også de takler nervene i måten de håndterte fjorårets vei til Champions League-finale på.

– Ja, det er press, det var press sist sesong også, masse press da vi spilte mot Manchester City borte i kvartfinalen i Champions League, og vi håndterte det. Det var press i Roma, det var press så mange ganger i Premier League. Vi måtte vinne hver kamp fordi Chelsea jaget oss konstant.

– Vil det bli nervøse øyeblikk? Ja, åpenbart. Men ikke gjør dem større enn de er, for det var nervøse situasjoner i fjor, for to år siden, og tre år siden også. Det er en del av fotball.

Likevel forstår Klopp at nervene i Liverpool kanskje er mer anspent enn i Manchester, siden klubben har ventet siden 1990 på å løfte det gjeve trofeet.

– Denne klubben har ikke vært mestere på 29 år, så hvordan kan folk sitte å se på det som City kan.

– Både vi og folket ønsker desperat å vinne. Jeg forstår det og vi prøver alt vi kan. Men det er ingen garantier.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]